1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Şaat: “Gazze’ye Yeniden Yardım Kafileleri Gönderin!”
Şaat: “Gazze’ye Yeniden Yardım Kafileleri Gönderin!”

Şaat: “Gazze’ye Yeniden Yardım Kafileleri Gönderin!”

Mısır'ın da yardımıyla etrafındaki abluka iyice ağırlaştırılan Gazze yardım kafilelerini bekliyor.

09 Mart 2014 Pazar 18:53A+A-

Filistin Hükümeti'nin Ablukayı Kırma Ulusal Yüksek Komitesi'ndeki temsilcisi Hamdi Şaat, dünyadaki tüm aktivistlere seslenerek, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yeniden yardım kafileleri gönderilmesini istedi.

Başbakanlık Basın Ofisi tarafından bugün (9 Mart Pazar) yayınlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride Şaat, "Dünyanın tüm özgür insanlarından Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukayı kırmak üzere denizden ve karadan yardım kafileleri göndermelerini istiyoruz" dedi.

Yardım kafilelerinin işgal rejiminin ırkçı uygulamalarını deşifre ettiğini ve Arap rejimlerine Gazze halkı karşısındaki sorumluluklarını hatırlattığını ifade eden Şaat, yardım kafilelerinin oluşturulmasının önemine dikkat çekerek, kafilelerin dünyanın özgür insanlarını yeniden canlandıracağını ve Gazze Şeridi'nde bir milyon sekiz yüz binden fazla insanın abluka altında yaşadığını tüm dünyaya hatırlatacağını söyledi. Şaat, aktivistlerden önlerine konan engellere ve kısıtlamalara aldırış etmemelerini istedi.

Uluslararası topluma da seslenerek üzerine düşen görevi yerine getirmesi ve ablukayı kaldırması için işgal rejimine baskı yapması çağrısında bulunan Şaat, "Dünya Kadın Günü kutlanırken herkese Gazze Şeridi'ndeki kadınların en basit yaşam koşullarından mahrum bırakıldığını hatırlatırız" dedi.

FİEM

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT