1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. S. Arabistan sapıklığı özendiren oyuncakları piyasadan toplatıyor
S. Arabistan sapıklığı özendiren oyuncakları piyasadan toplatıyor

S. Arabistan sapıklığı özendiren oyuncakları piyasadan toplatıyor

Suudi Arabistan'da yetkililer, alışveriş merkezlerinde satılan gökkuşağı renkli ürünlere, LGBT'yi teşvik ettiği gerekçesiyle el koydu.

17 Haziran 2022 Cuma 12:48A+A-

Suudi Arabistan'da Ticaret Bakanlığı yetkilileri, alışveriş merkezlerinde satılan gökkuşağı renkli ürünlere, LGBT'yi teşvik ettiği gerekçesiyle el koydu.

Suudi Arabistan devlet televizyonu El Ekberiye, Ticaret Bakanlığı yetkililerinin başkent Riyad'daki dükkanlarda denetlemelerde bulunduğu görüntüleri servis etti.

Ticaret Bakanlığı yetkilileri, "İslam inancına ve toplumsal ahlaka aykırı olması ve gençleri hedefleyerek eşcinselliği teşvik eden ürünleri topluyoruz." ifadelerini kullandı.

LGBT bayrağını temsil eden renklerin genç ve çocuklara kötü örnek olacağını savunan yetkililerin el koyduğu ürünler arasında kıfayetler kırtasiye malzemeleri ve çeşitli oyuncaklar bulunuyor.

Suudi Arabistanlı yetkililer nisan ayında, bir filmde eşcinsel karakterlere yer verilmesi sebebiyle filmi ülke genelinde gösterime sokulmasını yasaklamıştı.

Ülke yasaları, İslami değerlere ve toplum ahlakına ters düşmesi nedeniyle LGBT ve eşcinselliğin ülkede kamusal alana yayılımına izin vermiyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT