1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya'ya Ait Uçaklar Direnişçilerin Cephe Hattını Vurdu!
Rusya'ya Ait Uçaklar Direnişçilerin Cephe Hattını Vurdu!

Rusya'ya Ait Uçaklar Direnişçilerin Cephe Hattını Vurdu!

Suriye'de, Rusya’ya ait savaş uçaklarının, Halep'in kuzeyinde direnişçilerin IŞİD ve PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ile olan cephe hattına saldırdığı bildirildi.

11 Aralık 2015 Cuma 07:52A+A-

Şam Cephesi basın sorumlularından Ebu Mahmud Nasır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya’ya ait savaş uçaklarının, Halep'in kuzeyindeki Kafra köyünde direnişçilerin IŞİD'le olan cephe hattı ile imdat yollarına saldırdığını söyledi.

Rusya’ya ait uçakların, kentin kuzeyinde direnişçilerin kontrolünde olan Tel Rıfat ve Azez ilçesi ile Deyr Cemal beldesine de saldırdığını ifade eden Nasır, “Rusya uçakları Azez ilçesinin doğusundaki direnişçilerin IŞİD'le olan cephe hatlarına da saldırdı. Rusya’nın tüm saldırıları, direnişçilerin IŞİD'le çatıştığı esnada oldu.” dedi.

“IŞİD Saldırısı Sonucu İki Saha Komutanı Yaşamını Yitirdi”

Direnişçilerin bölgedeki Hamza köyünün kontrolünü IŞİD'ten aldığını belirten Nasır, şunları kaydetti:

“Azez'in güneydoğusundaki Kafra köyünde direnişçilerle IŞİD arasında şiddetli çatışmalar çıktı. IŞİD bombalı araçla direnişçilerin olduğu yere saldırdı. Saldırıda Şam Cephesi'nin iki saha komutanı yaşamını yitirdi, iki medya aktivisti ile çok sayıda sivil yaralandı. Direnişçilerin Kafra'da IŞİD militanlarına saldırması üzerine Rusya uçakları da direnişçilerin olduğu yerleri bombaladı.”.

Rusya uçaklarının Halep'in kuzeyindeki Tel Acar köyünde direnişçilerin PYD ile olan çatışma hattına da saldırdığını aktaran Nasır, saldırılarda yaralananların olmadığını fakat IŞİD'in olduğu bölgelere giden yolların kullanılmaz hâle geldiğini bildirdi.

AA

HABERE YORUM KAT