1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Rusya'nın sözcülüğünü o kadar içselleştirmişler ki! 
Rusya'nın sözcülüğünü o kadar içselleştirmişler ki! 

Rusya'nın sözcülüğünü o kadar içselleştirmişler ki! 

Aydınlık gerçek tehdidi bulmuş: Finlandiya

02 Şubat 2023 Perşembe 14:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya’nın Türkiye’deki gönüllü sözcüsü olan Aydınlık, Finlandiya’nın attığı olumlu adımlara Türkiye’nin de karşılık vermesinden rahatsız olmuş.

“Asıl tehdit Finlandiya” başlıklı haberinde sanki Aydınlık, Rusya’dan yayın yapıyormuşçasına Finlandiya’nın Rusya için nasıl bir tehlike oluşturduğunu detaylıca işlemiş. “1340 KİLOMETRE SINIRI VAR” ara başlığı altında İsveç’ten ziyade Finlandiya’nın Rusya ile komşu olduğuna ve bu sınır bölgesinin uzunluğu bir yana askeri-jeopolitik konumu sebebiyle Rusya için vazgeçilmez olduğu ifade ediliyor.

basliksiz-122.jpg

İkinci ara başlık ise evlere şenlik: BOĞAZ TEHLİKEYE GİRER. İlk okuyuşta herkesin aklına İstanbul Boğazı geliyor ama Aydınlık, Kola Yarımadası ile “anakara” arasındaki boğazdan bahsediyor. Her söz içinden çıktığı kalbin elbisesini taşır derler Rusya ile alakalı bir meseleyi böylesine sahiplenmek Rusya’nın bile ilgincine gitmiştir herhalde. Kimse ile doğrudan bir sorunu olmayan Finlandiya gibi bir ülkeyi tehdit olarak tanımlamak ise akıl ve mantık yoksunluğuna işaret ediyor.

Rusya’nın ağzıyla haber üretmek böyle bir şey olsa gerek. Rusya’yı bile şaşırtacak derecede Rusya propagandası yapmak nasıl bir akıl tutulmasıdır. Eli kanlı bir rejimi savunmak için durmadan NATO’ya topu atarak sadece kendinizi kandırabilirsiniz. NATO’nun cürümleri ayrı Rusya’nınkiler ayrı! Birinden nefret etmek için diğerinin gönüllü sözcüsü olmaya gerek yok!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT