1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya'nın İdlib'e Hava Saldırısında 8 Sivil Hayatını Kaybetti
Rusya'nın İdlib'e Hava Saldırısında 8 Sivil Hayatını Kaybetti

Rusya'nın İdlib'e Hava Saldırısında 8 Sivil Hayatını Kaybetti

Rusya ve Esed rejiminin savaş uçakları sabah saatlerinden bu yana İdlib'deki yerleşimlere hava ve kara saldırıları düzenlemeye devam ediyor. Rusya saldırısında hayatını kaybeden sayısı sekize yükseldi.

02 Şubat 2020 Pazar 17:12A+A-

Muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, Rus savaş uçakları sabah saatlerinden bu yana Serakib ilçesine, Sermin beldesine, Dadih, Merdih ile Neyreb köylerine ve Halep'in Daret İzze ilçesine saldırı düzenledi.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından alınan bilgiye göre, Rus savaş uçağının İdlib'in Sermin beldesine düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 3 sivil hayatını kaybetti.

Sivil Savunma ekipleri, yaralıları tedavi için çevredeki hastanelere sevk ederken, olay yerinde arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına devam ediyor.

Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Diğer yandan Esed rejimi, Cisir eş Şuğur ilçesine, Kefenbil ve Binneş beldesine, Has, Deyr Sünbül, Bara, Mağara, Trenbe ve Cubas köylerine hava saldırısı düzenledi.

TSK'nin tahkimatı sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde sabah saatlerinden bu yana sevkiyat gerçekleştiriyor.

 

HABERE YORUM KAT