1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Rusya ve Suudi Arabistan küresel petrol pazarını tartışıyor
Rusya ve Suudi Arabistan küresel petrol pazarını tartışıyor

Rusya ve Suudi Arabistan küresel petrol pazarını tartışıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Salman, 13 Ekim'den bu yana ham petrol piyasalarını görüşmek üzere iki telefon görüşmesi yaptı.

20 Ekim 2020 Salı 17:28A+A-

Fatih Demir / HAKSÖZ HABER

Kremlin pazartesi günü yaptığı açıklamada, Brent ham petrol için fiyatların 40-43 dolar civarında dalgalandığı bir dönemde, Rusya ve Suudi Arabistan'ın küresel petrol piyasasında istikrarın sağlanması için görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Kremlin yaptığı açıklamada görüşmelerle ilgili daha fazla ayrıntı vermedi, ancak geçen hafta Uluslararası Enerji Ajansı, küresel ham petrol talebinin 2020'de 2019'a kıyasla günlük 8,4 milyon varil düşüşle 91,7 milyon varile düşmesini bekliyordu.

Bu arada, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü OPEC, geçtiğimiz Salı günü küresel petrol talebinin 2020'de günlük 9,47 milyon varil düşüşle 90,3 milyon varile düşmesini beklendiğini belirten bir açıklama yaptı.

Normal koşullarda günlük ortalama 11,3 milyon varil üretimiyle Rusya, dünyanın en büyük ikinci ham petrol üreticisi Rusya'yı günde ortalama 10-11 milyon varil ile Suudi Arabistan izlemekte.

 

 

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT