1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Rusya Terörle Mücadele Etmiyor, Sivilleri Bombalıyor"
"Rusya Terörle Mücadele Etmiyor, Sivilleri Bombalıyor"

"Rusya Terörle Mücadele Etmiyor, Sivilleri Bombalıyor"

Rusya uçaklarının Suriye’de Türkmen köylerinin bulunduğu bölgeyi ağır bombardımana tutması üzerine, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı, operasyonların derhal durdurulması istendi.

20 Kasım 2015 Cuma 15:41A+A-

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Rusya’nın Suriye’de Yayladağ sınır kapısına yakın bölgede Türkmen köylerini bombalanmasına ilişkin açıklama yaptı ve şunları söyledi:

“Rus uçaklarının Suriye’nin kuzeybatısında Yayladağ sınır kapımıza çok yakın mevkideki Türkmendağ civarındaki Bayırbucak Türkmen bölgesindeki Türkmen köylerini ağır bombardımana tuttuğu öğrenilmiştir. Bu çerçevede, Sayın Bakanımızın talimatı üzerine, Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov Bakanlığımıza çağırılarak Rus tarafının eylemlerinin terörle mücadele değil, sivil Türkmen köylerini bombalamak olduğu ve bunun ciddi sonuçlara yol açabileceği vurgulanmış, Rusya’dan bu operasyona bir an önce son vermesini istediğimiz belirtilmiştir. Uyarılarımız ve talebimiz Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Devlet Başkanı Putin’in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov nezdinde de yinelenmiştir.”.

AA, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT

1 Yorum