1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya, Tartus Üssünü Boşaltıyor!
Rusya, Tartus Üssünü Boşaltıyor!

Rusya, Tartus Üssünü Boşaltıyor!

Rusya'nın Suriye'deki askerî personelini çektiği ve Tartus üssünü boşalttığı iddia edildi.

26 Haziran 2013 Çarşamba 17:46A+A-

Bugün Rus basınında yer alan haberlerde Rusya’nın artan çatışmalar nedeniyle Suriye’deki tüm askeri personelini geri çektiği ve Tartus deniz üssünü de boşalttığı iddia edilmekte. Rusya Savunma Bakanlığının bir yetkilisine dayandırılan haberde Rusya’nın şu anda Suriye’de ne askeri ne de sivil hiçbir personelinin kalmadığı ifade edilmekte.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov Cuma günü Londra’da yayınlanmakta olan el-Hayat gazetesine verdiği demeçte askeri kadroların geri çekilmesi işlemini teyit eden ifadeler kullanmıştı:

Bugün Rusya Savunma Bakanlığının Suriye’de tek bir elemanı bulunmuyor. Tartus’ta zannedildiği gibi bir üssümüz yok, burayı sadece Akdeniz’de seyrüsefer yapan gemilerin ikmali için kullanıyoruz.

Gazetenin haberinde Savunma Bakanlığı personelinin geri çekilmesi kararına Suriye hükümeti tarafından ordunun kullandığı Rus yapımı silahlar konusunda eğitim vermekle görevli teknik personelin dahil olmadığı bildiriliyor.

Rusya Suriye’ye karadan karaya atılan füzeler, savaş uçakları, helikopterler ve diğer ağır silahlar temin etmekte. Rusya Suriye’ye silah satışını Mart 2011’den evvel imzalanmış anlaşmaların yerine getirilmesi şeklinde savunmakta. Gazete Rusya’nın beş ila üç arasında savaş gemisini sürekli biçimde bölgede tutarak Ortadoğu’daki stratejik çıkarlarını koruduğu mesajını vermekte. 

 

HABERE YORUM KAT