1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rusya ordusu güçlü imajına rağmen neden savaşamıyor?
Rusya ordusu güçlü imajına rağmen neden savaşamıyor?

Rusya ordusu güçlü imajına rağmen neden savaşamıyor?

GZT editörlerinden gazeteci Nazgül Kenzhetay hazırlayıp sunduğu  10/10 programında Rusya Ordusunun savaş kabiliyetini etraflıca tetkik ediyor.

13 Nisan 2022 Çarşamba 13:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

Ukrayna'ya yönelik Rusya işgali başlar başlamaz pek çok ülkedeki örneği gibi Türkiye'deki "Avrasya uzmanları" tarafından da "Rusya Kiev'i 72 saatte ele geçirir, Ukrayna'yı bir baştan diğerine kontrol altına alır" gibi analiz adı altında gerçekleşen propagandif söylemler hala kulaklarımızda çınlıyor. Peki, neden şöhretli strateji uzmanlarının, ellerinde uzun değneklerle şov yapan emekli generallerin, sabit ekran yüzü haline dönüşen güvenlik ve istihbarat elemanlarının büyük bir özgüvenle ilan ettikleri Rusya'nın hızlı, ezici ve mutlak zaferi bir türlü gerçekleşmedi?

İşte Nazgül Kenzhetay tam da bu kofluğa dikkat çekiyor ve Rusya'nın özenle inşa ettiği, profesyonelce dikte ettiği "savaşçı ordu" imajının tarihsel gerçeklerle çelişen, çatışan vasıflarına dikkat çekiyor. Rusya'nın konvansiyonel savaşları, sivil ayaklanmaları bastırma ve gerilla ordularıyla savaşma kabiliyetine dair yakın tarihten örnekler veren Kenzhetay Ukrayna savaşında göze çarpan dağınıklığın, başarısızlığın sebeplerine dair önemli veriler paylaşıyor.

Eskiyen silah sistemlerinden hiyerarşik yapılanmadaki çarpıklıklara, rüşvet ve yağmacılıktan en yoksul azınlık kesimlerine dayanmaya değin Rusya ordusuna ilişkin sağlam bilgiler, objektif arka plan ve analizler içeren mezkur programı önemine binaen okurlarımızla da paylaşmak istedik...


 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum