1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya, Karadeniz Gücünü de Suriye'ye Gönderiyor
Rusya, Karadeniz Gücünü de Suriye'ye Gönderiyor

Rusya, Karadeniz Gücünü de Suriye'ye Gönderiyor

Rusya'nın Karadeniz Filosu’na bağlı “Smetlivy” adlı savaş gemisinin Rus işgali altında bulunan Kırım’dan Suriye’ye doğru yola çıktığı öğrenildi.

31 Ekim 2016 Pazartesi 10:45A+A-

Karadeniz Filosu’na bağlı “Smetlivy” adlı karakol gemisini işgal altında bulunan Kırım’dan Suriye’ye yönlendiren Rusya, ülkedeki işgal ve katliamlarını pekiştirme hazırlıkları yapıyor.

Rus kaynakların haberine göre, gemide Rusya Karadeniz Filosu’nun deniz piyade tugayına bağlı ve albay Dmitriy Uskov’un komutanlığı altında olan terörle mücadele grubu bulunuyor. Geminin birkaç ay boyunca Rusya Deniz Kuvvetleri’nin uzak deniz bölgesindeki birliğine bağlı olarak faaliyet göstermesinin planlandığı ifade edildi.

2015 yılının Aralık ayında Rusya’nın Smetlivy gemisi bir Türk teknesine ateş açmıştı. O dönemde, Smetlivıy gemisinin görevlileri, kendilerine doğru sağ taraftan yaklaşan Türk teknesini tespit ettiklerini, Rus savaş gemisi mürettebatının Türk gemisi ile radyo aracılığı ile irtibat kurmaya çalıştığını ama bu çalışmaların başarısız kaldığını ifade etmişlerdi. Rusya Savunma Bakanlığı, Rus denizcilerin görsel işaretler de kullandığını belirtmişti. İki gemi arasındaki mesafe 600 metreye indiği zaman Rusların Türk gemisinin bulunduğu mıntıkaya ateş açtığını, fakat gemiyi vurmamak için gerekli tedbirlerin alındığını bildiren Savunma Bakanlığı, ateş açıldıktan sonra Türk gemisinin yön değiştirdiğini kaydetmişti.

Smetlivy adlı savaş gemisi, Rusya’nın büyüklük ve tonilato açısından “Moskva” adlı kruvazörünün ardından ikinci en büyük gemisi. 1966 yılında Mıkolayiv şehrinde inşa edilen gemide 1969 yılında Deniz Kuvvetleri (SSCB) bayrağı çekildi. 1992 yılında Smetlivy adlı savaş gemisini modernize edildikten sonra büyük anti-denizaltı gemisi sınıfından çıkarılarak karakol gemisi olarak nitelendirildi ve hizmete devam etti.

HABERE YORUM KAT