1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Rusya, İran, Irak ve Suriye, Bağdat’ta İstihbarat Paylaşıyor”
“Rusya, İran, Irak ve Suriye, Bağdat’ta İstihbarat Paylaşıyor”

“Rusya, İran, Irak ve Suriye, Bağdat’ta İstihbarat Paylaşıyor”

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, Rusya, İran, Irak ve Suriye’nin Bağdat’taki bir operasyon odasında koordinasyon sağladığını ve istihbarat paylaştığını söyledi.

22 Mart 2016 Salı 01:23A+A-

Lübnan’dan yayın yapan Hizbullah’a yakın El Meyadin televizyon kanalına röportaj veren Nasrallah, Ruslar’ın Suriye’den çekilmeden önce kendilerine danışmadığını ancak çekilme gerçekleşmeden önce bilgilendirildiklerini dile getirdi.

Nasrallah, Rusya’nın Suriye’ye askeri müdahale planının muhaliflerin İdlib’in kontrolünü ele geçirmesinden çok önce olduğunu belirterek, “Bazıları Rusya’nın Suriye’ye girmekte acele ettiğini düşünüyor. Bu doğru değil. Bu uzun süredir İran, Suriye ve Rusya tarafından planlandı. Biz de bu görüşmelere taraftık.” dedi.

Rusya hava gücünün hala daha Suriye’de savaş alanının gerekliliklerini yerine getirdiğini belirten Nasrallah, Rusya Devlet Başkanı Putin’in ihtiyaç halinde ilave güçleri birkaç saat içinde sağlayacağını söylediğini dile getirdi.

Nasrallah, Suriye’de Beşşar Esed’in, "sadece kendisini değil daha geniş bir hareketi temsil ettiğini, müttefiklerinin ayrılmasını kabul etmeyeceğini" ileri sürerek, “Suriye çözümüne Suriyeliler karar vermeli.” dedi.

Suriye’deki siyasi çözümün sağlanmamasında Suudi Arabistan’ı suçlayan Nasrallah, çözümün bu yıl kasım ayında yapılacak ABD seçimlerinden sonra sağlanabileceği yorumunu yaptı.

"Suriye krizi açısından aynı yerde duruyoruz"

Hizbullah Genel Sekreteri, grubunun Suriye savaşındaki rolüne ilişkin, “Hizbullah, Suriye, İran ve Rusya, Suriye krizi açısından aynı yerde duruyoruz. Aynı tarafta olabiliriz ancak taktik ve hedefler değişebilir” ifadelerini kullandı.

Nasrallah, Rusya, İran, Irak ve Suriye’nin Bağdat’ta bir operasyon odası aracılığıyla istihbarat paylaştığını söyleyerek, “Rusya, İran, Irak ve Suriye, Bağdat’taki bir operasyon odasında koordinasyon sağlıyor ve istihbarat paylaşıyor. Ancak Hizbullah ve Rusya arasında direk bir iletişim yok.” diye konuştu.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum