1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya, İHH'nın Suriye'de Hizmet Veren Fırınını Bombaladı!
Rusya, İHH'nın Suriye'de Hizmet Veren Fırınını Bombaladı!

Rusya, İHH'nın Suriye'de Hizmet Veren Fırınını Bombaladı!

Rusya’ya ait savaş uçaklarınca bombalanan İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Suriye’de hizmet veren ve günde 40 bin kişi ekmek üreten ekmek fırını kullanılamaz hâle geldi.

29 Kasım 2015 Pazar 21:47A+A-

İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi basın danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İdlib kentine bağlı Sarakib bölgesinde hizmet veren fırınlarının Rusya’ya ait uçaklarınca vurulduğunu bildirdi.

Bölgenin günlerdir Esed rejimini destekleyen Rusya'ya ait uçakların bombardımanına maruz kaldığını ifade eden Karacaoğlu: “Bombardımanda, 16 ay önce hizmet vermeye başlayan ve günlük 65 bin ekmeğin yapıldığı fırınımız da zarar gördü. Günlük 40 bin kişiye hizmet veren fırında iki vardiya hâlinde 18 kişi çalışıyordu. Çok şükür, can kaybımız olmadı ancak fırın kullanılamaz hâle geldi.” diye konuştu.

“Amaç Bütün Suriye Halkını Yok Etmektir”

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye'de İHH tarafından yardım amaçlı işletilen ekmek fırınının Rusya’ya ait uçakların saldırısında zarar görmesine ilişkin, “Suriye'nin İdlib kentinde faaliyet gösteren fırınımız, Rus uçakları tarafından yerle bir edildi. Suriye halkına bir ekmeği çok gören bir zihniyetle karşı karşıyayız. Fırınlar, kamplar vuruluyorsa, demek ki amaç bütün Suriye halkını yok etmektir.” dedi.

ihh_firini-(1).jpg

ihh_firini-(2).jpg

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT