1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya İdlib’de Vakum Bombası Kullandı: 8 Sivil Hayatını Kaybetti!
Rusya İdlib’de Vakum Bombası Kullandı: 8 Sivil Hayatını Kaybetti!

Rusya İdlib’de Vakum Bombası Kullandı: 8 Sivil Hayatını Kaybetti!

Suriye’nin İdlib bölgesine düzenlenen hava saldırısında 4’ü kadın ve çocuk olmak üzere 8 sivil hayatını kaybetti, en az 12 sivil de yaralandı.

25 Ocak 2018 Perşembe 09:37A+A-

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Rusya’ya ait uçaklar tarafından İdlib’in güneybatısındaki Bisenkera köyüne vakum bombası ile saldırı düzenlendi. Saldırıda 8 sivil yaralandı, 12’den fazla de sivil yaralandı.” dedi.

Hac Yusuf, “Rusya’ya ait uçaklar, saldırılarda kullanılması uluslararası anlaşmalarla yasaklanmış olan vakum bombası kullandı. Hava saldırılarında hayatını kaybedenlerden 4’ü kadın ve çocuk.” şeklinde konuştu.

Sivil savunma ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini ifade eden Hac Yusuf, yaralıların bölgedeki sağlık merkezlerine götürüldüğünü söyledi.

Suriye’nin İdlib bölgesine son bir buçuk ayda yoğunlaşan hava saldırılarında en az 135 sivil hayatını kaybetti, 265’ten fazla sivil de yaralandı.

Suriye’nin kuzeyinde ve Türkiye sınırındaki İdlib ili, 4-5 Mayıs 2017’deki Astana toplantısında “gerginliği azaltma bölgesi” ilan edilmişti. Ancak direnişçilerin kontrolündeki bölge, hâlen Beşşar Esed rejimi ve Rusya’nın saldırılarına maruz kalıyor.

HABERE YORUM KAT