1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Rusya Hava Saldırılarıyla 120'si Sivil 370 Kişiyi Katletti!"
"Rusya Hava Saldırılarıyla 120'si Sivil 370 Kişiyi Katletti!"

"Rusya Hava Saldırılarıyla 120'si Sivil 370 Kişiyi Katletti!"

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Suriye’de 500’den fazla sorti gerçekleştiren Rusya’nın hava saldırılarıyla 120’si sivil 370 kişiyi katlettiğini söyledi. BM, Halep’teki çatışmalar sebebiyle birkaç gün içinde 35 bin kişinin şehirden kaçtığını açıklad

21 Ekim 2015 Çarşamba 15:04A+A-

İngiltere merkezli insan hakları kuruluşu, bu sayının içinde pazartesi günü Lazkiye kırsalında Rusya’ya ait füzelerle ölen 45 direnişçi ve sivilin de olduğunu belirtti.

Rusya’nın hava saldırılarının Halep, Humus ve Lazkiye’yi de hedef aldığını kaydeden SOHR, o bölgelerden 100 bin kişinin göç etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Moskova’da açıklamada bulunan Rusya Savunma Bakanlığı, savaş uçaklarının 60 hava saldırısı gerçekleştirdiğini söyledi. Bombardımanın ‘IŞİD ve Nusra Cephesi’nin mezvzileri’ni hedef aldığını iddia etti. Vurulan noktaların arasında Deyr ez-Zor’da bir mühimmat deposu da olduğunu ileri sürdü.

Halep’ten 35 Bin Kişi Göç Etti

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi, Halep’teki çatışmalar sebebiyle birkaç gün içinde 35 bin kişinin Halep’ten kaçtığını açıkladı.

BM’in bölge kaynaklarından aldığı rapora göre, içlerinde kadın ve çocukların da olduğu Halepliler şehrin güneybatısındaki Kefer Naha ve Orem Kübra bölgesine kaçtılar. İnsanların yiyecek ve barınak ihtiyaçlarının acil olarak giderilmesi gerektiğini belirten açıklamada, bu insanların gece soğukta dışarıda uyumak zorunda kaldıkları ve acil olarak yardıma ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Rejim, İran, Rusya ve Hizbullah Halep'e Saldırıyor!

Esed güçleri ile müttefikleri İran ve Hizbullah, Halep'e üç gün önce yeni saldırı başlatırken; Suriye İnsan Hakları Gözlemevi yeni saldırının Halep'in kent merkezinden ziyade, civarda direnişçilerin elinde bulunan bölgeleri hedef aldığını belirtti. Gözlemevi'ne göre rejim ve müttefikleri üç köyü direnişçilerden geri aldı. Bir günde 17 direnişçi katledilirken, rejim ve müttefikleri 8 kayıp verdi.

Rejim ve müttefiklerinin kuzeydeki İdlib ile Hama kentlerine de yeni saldırı başlatırken, Gözlemevi Rusya'nın da desteğiyle saldırıların Ürdün sınırındaki Deraa ile başkent Şam'ın etrafında da yoğunlaştığını ifade etti.

Gözlemevi'ne göre, son iki günde rejim ve müttefikleri Humus'taki saldırılarıyla 31'i kadın ve çocuk 72 kişiyi katletti.

Kaynak: Reuters, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT