1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya Halep’te Yine Sivilleri Vurdu: 6 Kişi Yaşamını Yitirdi!
Rusya Halep’te Yine Sivilleri Vurdu: 6 Kişi Yaşamını Yitirdi!

Rusya Halep’te Yine Sivilleri Vurdu: 6 Kişi Yaşamını Yitirdi!

Rusya’ya ait jetin Halep’in Meşhed semtinde yerleşim alanını vakum bombasıyla vurması sonucu 6 kişi yaşamını yitirdi, 19 kişi de yaralandı.

27 Eylül 2016 Salı 18:45A+A-

Suriye’nin kuzeyinde yer alan Halep kentinde direnişçilerin kontrolünde bulunan bölgeye düzenlenen hava saldırısında 6 sivilin hayatını kaybettiği, 19’unun da yaralandığı bildirildi.

Halep’teki sivil savunma yetkililerinden Mahmud Aluş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya ordusuna ait savaş uçağının direnişçilerin denetiminde bulunan Meşhed semtindeki yerleşim alanını “vakum” bombasıyla vurduğunu söyledi.

Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da olduğu 6 sivilin hayatını kaybettiğini, 19’unun da yaralandığını belirten Aluş, “Rusya jetleri, Halep’te özellikle muhaliflerin kontrolündeki sivil yerleşim alanlarını bombalıyor.” dedi.

Sivil savunma ekiplerinin yıkılan evlerin enkazından çok sayıda yaralı çıkardığını aktaran Aluş, “Saldırıda birçok binada büyük hasar meydana geldi. Bazı iş yeri, ev ve araçlarda yangın çıktı. Sivil savunma ve itfaiye ekipleri yangınlara müdahale etti.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT