1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya: Güvenli Bölgeler Esed’in Kontrolünde Olmalı
Rusya: Güvenli Bölgeler Esed’in Kontrolünde Olmalı

Rusya: Güvenli Bölgeler Esed’in Kontrolünde Olmalı

Rusya lideri Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev'den oluşturulması planlanan güvenli bölgeler konusunda Türkiye'yi rahatsız edecek açıklamalar geldi.

26 Nisan 2019 Cuma 23:06A+A-

Kazakistan’ın başkenti Nursultan’da düzenlenen Astana görüşmeleri sonrası bir basın toplantısı düzenleyen Rus Özel Temsilci Lavrentyev, Suriye’nin kuzeyinde oluşturulması gereken güvenli bölgeler konusuna değindi

Putin’in Özel Temsilcisi, basın toplantısında Türkiye’ye ilişkin aldığı bir soru karşısında Rusya’nın Suriye-Irak sınırında güvenli bölgeler oluşturulmasına karşı olmadığını, fakat oluşturulmaları halinde bu bölgelerin Suriye hükümetinin kontrolünde olması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

“Türkiye’nin Suriye-Irak sınırında güvenli bölge oluşturmak ve buraya Türk askerlerini sokmak istediğini biliyoruz. Biz böyle bir bölgenin oluşturulabileceğini düşünüyoruz, ancak en iyi seçenek, bu bölgelerin kontrolünün hükümete devredilmesi olur. Sadece sınırlarını kontrol altına alabilmesi için değil, bu aynı zamanda güvenliği sağlaması ve provokasyonları önlemesi için de gerekli” diyen Lavrentyev, “Hem Afrin’den hem de Azez ve Cerablus şehirleri arasındaki bölgeden bahsediyorum” vurgusunu yaptı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum