1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya Gayet Masummuş!
Rusya Gayet Masummuş!

Rusya Gayet Masummuş!

Türkiye’nin yönelttiği Suriye’de sivillere yönelik katliam gerçekleştirdiği suçlamasını reddeden ve delil isteyen Rusya, delil olarak sadece Suriye hükümetinin beyanlarını kabul edeceğini eklemeyi de unutmamış!

16 Şubat 2016 Salı 17:41A+A-

HAKSÖZ HABER

Baas rejimiyle birlikte aylardır Suriye’de vahşi katliamlar gerçekleştiren Rusya dün en vahşi insanlık suçlarından birine daha imza attı ve Halep çevresinde hastaneleri vurarak onlarca masum insanı katletti.

foto-galeri.gifBilindiği üzere hastanelerin kasıtlı olarak vurulması BM’ye göre bir savaş suçu kabul ediliyor. Bugüne dek sayısızca yaptığı üzere dün gerçekleştirdiği bombardımanla Rusya’nın hastaneleri doğrudan hedef aldığı ise bir sır değil. Nitekim dün itibariyle tek bir günde tam 4 hastane ve 1 okulun vurulmuş olması planlı bir katliam icra edildiğini açık seçik ortaya koymakta.

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü Maaret’el-Numan’da kendileri tarafından yönetilen hastaneye yönelik saldırının tam 90 dakika sürdüğünü açıkladılar ki bu da saldırının kazaen ya da hedef şaşırarak değil, kasden düzenlendiğini ortaya koymakta.

Türkiye’nin Rusya’nın bu eylemlerini uluslararası zemine taşıması ve insanlık suçlarından dolayı Rusya’yı suçlaması üzerine Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov bir açıklama yapmış. Açıklamada “bu suçlamaları ileri sürenlerin iddialarını kanıtlayamayacakları” ifade edilmiş.

Rus yetkililer alanda olan bitene ilişkin olarak sadece Suriye yönetiminin verdiği bilgileri delil kabul edeceklerini beyan ederek aslında niyetlerinin ne olduğunu ortaya koymuş oldular. Bozacının şahidi şıracı deyimini hatırlatan bu tutum Rusya’nın bir yandan Suriye halkını acımasızca katlederken, öte yandan sürdürdüğü iğrenç oyunla tüm dünya ile alay ettiğini de göstermekte. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT