1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya Esed'e Savaş Faturasını Ödetene Kadar Milyarder Hala Oğlunu Alıkoyacak
Rusya Esed'e Savaş Faturasını Ödetene Kadar Milyarder Hala Oğlunu Alıkoyacak

Rusya Esed'e Savaş Faturasını Ödetene Kadar Milyarder Hala Oğlunu Alıkoyacak

İngiliz gazetesi Times “Esed savaş borçlarını başkan Putin’e ödeyene dek zengin hala oğlunu alı koyuyor” başlıklı bir rapor yayınladı.

01 Eylül 2019 Pazar 18:10A+A-

İngiliz gazetesi Times gazetesi raporunda mücrim rejim başı ile Suriye’nin en zengin adamı kabul edilen halaoğlu “Rami Mahluf” arasındaki anlaşmazlığın nedeninin, Mahluf’un Rusya ve İran’ın katıldığı savaş masraflarını ödemeyi reddetmesi olduğunu açıkladı.

Rapora göre, anlaşmazlık “Muhammed Rami Mahluf”un sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamadan sonra geldi. Mahluf açıklamasında, Suriye’deki gayrimenkul ticari yatırımlarına 300 milyon dolarlık yeni ek bir yatırımda bulunacağını belirtti. Daha önce yayınlanan raporlara göre, Mahluf Suriye’nin en büyük şirketlerinin sahibi ve 2011 devrimi başlamadan önce Suriye ekonomisinin %60’ına sahip birisi.

Gazete gerçek anlaşmazlığın nedeninin, Mahluf’un servetinin büyük bir kısmını ülke dışına çıkarması ve Suriye içerisindeki mali yatırımlarını düşürmesi olduğunu tekit etti.

Rapor “Rami Mahluf”un kışkırtıcı açıklamalarının uluslararası anlaşmazlıklara neden olduğuna, şöyle ki; Rusya başkanının ülkesinin savaşa katılımının 3 milyar dolar olduğu tahmin edilen faturasını talep etmesi ve eğer Suriye bu meblağa sahip değilse Mahluf ailesinin kesinlikle buna sahip olduğunu açıklaması üzerine Beşar Esed’in bazı uygulamalara baş vurma zorunda kaldığına değindi.

Belirtilmelidir ki, “Rami Mahluf” sosyal medya kişisel hesabı üzerinden belirli aralarla Dubai’de ikamet ettiği lüks villası ve otomobilleri önünde fotoğraflar paylaşmakta ve bu durum pahalılık ve fesat nedeniyle yaşam sıkıntısı çeken mücrim rejim yandaşlarını kızdırmakta.

HABERE YORUM KAT