1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Rusya Dostu İran Hâlâ Esed'de Israr Ediyor!
Rusya Dostu İran Hâlâ Esed'de Israr Ediyor!

Rusya Dostu İran Hâlâ Esed'de Israr Ediyor!

İran'ın dinî lideri Hamaney'in Başdanışmanı Velayeti, “Rusya tarafı Suriye Devlet Başkanı Esed'in kalması konusunda ısrarlı. İran da Esed'in kalması konusunda kesin bir kararlılığa sahip.” dedi.

06 Mayıs 2016 Cuma 13:05A+A-

İran'ın dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Beşşar Esed'in görevde kalması konusunda İran ve Rusya'nın kararlılığını vurgulayarak, bu konunun İran için “kırmızı çizgi” olduğunu belirtti.

Lübnan'ın El-Ahbar gazetesine konuşan Velayeti, bölgedeki gelişmeler ve İran'ın Suriye politikasına dair açıklamalarda bulundu.

Esed'in iktidarda kalması için Rusya ile ortak hareket ettiklerini belirten Velayeti, “Rusya tarafı Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in kalması konusunda ısrarlı. İran da Esed'in kalması konusunda kesin bir kararlılığa sahip. Esed'in görevde kalması bizim için kırmızı çizgidir.” dedi.

esed_putin.jpeg

“Rusya da Esed’e Alternatif Olmadığı Fikrinde”

İran ve Hizbullah isimli örgütün Beşşar Esed rejimini fiilen desteklediğini söyleyen Velayeti şunları söyledi:

“Rusya’nın bu konuyla ilgisi bulunmuyor. Biz Rusya’daki dostlarımıza bu konuda kararlı olduğumuzu ilettik. Rusya da Esed'in yerine geçecek kimse olmadığı fikrine ulaştı. Eğer Esed'in görevden alındığını farz edersek Suriye'deki durumun Libya örneğinden daha zor olacağına inanıyorum.”.

ruhani_putin.jpg

“İran ve Rusya’nın İş Birliği Devam Etmeli”

Rusya ile stratejik iş birliği içinde hareket ettiklerini ancak buna rağmen bazı konularda “görüş ayrılıkları” yaşandığını söyleyen Velayeti, “Biz ve Rusya bölgesel düzeyde ortak stratejik politikayı hayata geçirdik. Bunun başlangıç aşamasındayız. İşin başında bazı meselelerde görüş ayrılıkları olabilir ancak İran ve Rusya'nın iş birliği devam etmeli ve iki tarafın iradesi de bu yöndedir.” diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum