1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Rusya Cami, Okul, Hastane Her Yeri Vuruyor”
“Rusya Cami, Okul, Hastane Her Yeri Vuruyor”

“Rusya Cami, Okul, Hastane Her Yeri Vuruyor”

Suriye’nin Lazkiye kırsalında Bayırbucak bölgesindeki Türkmen komutanlardan Ahmet Arnavut, Rusya saldırılarıyla bölgede Türkmen varlığına son verilmek istendiğini belirtti.

16 Aralık 2015 Çarşamba 13:00A+A-

Arnavut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye’de devam eden savaşı Çanakkale Savaşı’na benzeterek, Türkmen ve Arapların el ele vererek, rejim birlikleri ve destekçilerine karşı savaştığını ifade etti.

Rusya’nın rejim birliklerine desteğini açık şekilde arttırmasının ardından, direnişçiler ve sivillerin olduğu bölgelere çok yoğun bombardıman başladığına işaret eden Arnavut, “Savaşın başından beri rejimin bize yapamadığını Rusya bir ayda yaptı. Milletimizi, toprağımızı yakmaya devam ediyor.” dedi.

“Ruslar Câmî, Okul, Hastane Her Yeri Vuruyor”

Rusya saldırılarıyla Türkmenlerin Bayırbucak bölgesini terk etmesinin amaçlandığını dile getiren Arnavut, şöyle konuştu:

“Suriye'de 5 yıldır yaptığımız savaş, Çanakkale Savaşı'na benziyor. Türkmen, Arap el ele bütün müslümanlar birlikte hedefe yürüyüp rejim ve destekçilerine karşı savaşmaya devam ediyoruz. Rusya, Türkmen varlığına son vermek istiyor. Boş köyleri uçak ve helikopterlerle vuruyor. İçinde insan olmayan evleri yıkıp Türkmenlere mesaj veriyor, ‘Geride bir şeyiniz kalmadı, dönmeyi düşünmeyin.’ diyor. Ruslar, câmî, okul, hastane her yeri vuruyor. Yolları, bahçeleri evleri vuruyor. Türkmenler buradan gitsin ve ‘Köyümüz, evimiz var.’ diye geri dönmeyi düşünmesin istiyorlar.”.

“Rusya Havadan Değil, Karadan Gelsin”

Topraklarını korumak için sonuna kadar mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Arnavut, “Rusya havadan değil, karadan gelsin bizimle savaşmaya. Havadan helikopter ve uçaklardan, denizdeki gemilerden füze atıyor. Biz isteriz ki karadan gelsin ama gelmiyor. O zaman belli olur kim savaşabilir, kim savaşamaz. O dağ dağımız, o toprak toprağımız. Kanımızın son damlasına ve son erkeğimiz kalana kadar savaşa devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum