1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rusya Bile Kabullendi, İran Direniyor!
Rusya Bile Kabullendi, İran Direniyor!

Rusya Bile Kabullendi, İran Direniyor!

Tüm dünyanın kanını donduran Baas vahşeti İran’ın umurunda bile değil!

22 Ocak 2014 Çarşamba 12:36A+A-

HAKSÖZ-HABER

Baas rejiminin insanlık suçunun belgelenmesi karşısında Rusya zoraki bir biçimde Esed rejiminin savaş suçu işlediğini itiraf ederken, İran işkenceci müttefikine toz kondurmuyor!

Baas rejiminin işkence sonucu katlettiği insanların kan donduran fotoğrafları karşısında herkes Suriye rejiminin müttefiklerinin tutumunu merak ediyordu. Rusya yarım ağızla da olsa zulmü itiraf etmek durumunda kaldı. Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov “Suriye’de savaş suçunu iki taraf da işliyor” diyerek suçu bölüştürme taktiği izlemeyi tercih etti. Bir anlamda, evet bizimki suç işliyor ama karşısındakiler de masum değil, manasına gelecek bir tutum takındı.

Buna karşın İran ise “direniş cephesinin taviz vermez kalesi” olduğunu bir kere daha ispatladı! Ve tüm bu ifşaatı “propaganda amaçlı ve şüphe uyandırıcı” diye niteleyerek görmezden geldi. İşkence belgelerini, Cenevre öncesi Suriye aleyhine propaganda atmosferi oluşturma çabasının bir ürünü olarak diye karalayan İran’ın Baas vahşetine verdiği bu sınırsız destek aslında İran’ın Baas zulmünün destekçisi değil, bizatihi sahibi olduğu gerçeğini de ortaya koymuş oldu.

Bu ürpertici manzara halen İran’ın Suriye politikasına toz kondurmayan ya da İran’ın Suriye sorununun çözümünde olumlu bir rol üstlenebileceğini zannedenlere ithaf olunur!      

HABERE YORUM KAT

3 Yorum