1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rus istilasını tekrar Yeşilköy'de görür müyüz?
Rus istilasını tekrar Yeşilköy'de görür müyüz?

Rus istilasını tekrar Yeşilköy'de görür müyüz?

Putin’in Rusya ideasının sınırları yok! Rusya Devlet Başkanı Putin, SSCB hayaline kavuşmak için elinden gelen her şeyi yapmaya hazır!

24 Şubat 2022 Perşembe 12:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya, Ukrayna’yı işgali için aylardır devam eden çabalarını artık açıktan devam ettiriyor. Şuan aktif olarak başlayan çatışmalar aslında 2014’ten beri devam etmekte!

Putin kendisine bağlı devletçikler dışında neredeyse dünyanın tamamını karşısını alarak tarihi, kültürel, etnik bağları olduğunu ileri sürdüğü Ukrayna’yı işgal etmeye başladı. Zelensky liderliğindeki Ukrayna anlaşılan o ki karşı koyuş gösterme niyetinde.

2014’te Kırım işgal edilirken Ukrayna’nın Cumhurbaşkanı olan Rus yanlısı Viktor Yanukoviç işgale karşı direniş göstermek yerine kendi halkına baskı uygulamayı tercih etmişti. Daha sonrasında Rusya’ya kaçmak durumunda kalan Yanukoviç, Kırım’ın Rusya tarafından enerji sarf edilmeden ilhak edilmesini de sağlamış oldu.

Vlademir Putin’in geçtiğimiz gün yaptığı tarihi konuşma Ukrayna’nın işgali için oluşturulmaya çalışılan meşru zemini gözler önüne serdi. Putin açık açık SSCB’nin dağılmasının bir hata olduğunu şu sözlerle ifade etti: “Ülkelere SSCB’den ayrılma hakkı vermek, temeline döşenen bir mayındı”

Ardından ise Ukrayna’nın daha fazla parçalanması için şu kararları aldığını duyurdu: "Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını bir an önce tanımak için çok geç kalınmış bir kararı almayı gerekli görüyorum." 

SSCB’den ayrılmak hakkı tanımak bir hatayken, Ukrayna’nın dağılması için her şeyi yapmak mubah kısaca! Ukrayna ve Asya üzerinde yıllardır devam eden etnik, dini, kültürel soykırımları sebebiyle halkları kültürsüzleştiren Rusya, Putin önderliğinde kültürsüzlüğün sebebini de bağımsızlık yanlısı Ukraynalılara yıkıyor:

Ukrayna'nın aslında hiçbir zaman gerçek devletçiliğe dair istikrarlı bir geleneğe sahip olmadığını anlamak da önemlidir. Ve 1991'den başlayarak, hem tarihten hem de Ukrayna gerçeklerinden kopuk, diğer modellerin mekanik olarak kopyalanması yolunu seçti. Siyasi devlet kurumları, Ukrayna halkının çıkarlarıyla hiçbir ilgisi olmayan kendi bencil çıkarlarıyla hızla oluşan klanlara uyacak şekilde sürekli olarak yeniden şekillendirildi.

Ukrayna oligarşi hükümetinin, sözde Batı yanlısı medeniyeti tercihinin bütün amacı, halkın refahı için daha iyi koşullar yaratmak değil, Rusya'nın jeopolitik rakiplerine itaat ederek hizmet vermek, Ukraynalılardan çalınan ve oligarklar tarafından Batı bankalarındaki hesaplarında saklanan milyarlarca doları korumaktır.

Ukrayna’nın Ukrayna olmasına izin vermeyen Rusya şimdi açıkça SSCB hayalini gerçekleştirmek için işgale başladı. Üstelik bu işin sorumlusunu Ukrayna ilan ederek!

Türkiye’de Rusya’yı düşüncesinin merkezine alan kesimler ise Batı ve Ukrayna’yı suçlayarak işgalin meşruluğunu savunuyor. Ancak Putin’in Rusya ideasının bir sınırı yok! Gerekli tedbirler alınmadığı durumda yarın bir gün Rus askerlerini tekrardan Yeşilköy’de görmek şaşırtıcı olmayacaktır!

fmmqxbrxsaqey-j.jpg

1878, Rus ordusu İstanbul Yeşilköy'de!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum