1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. 'Rus Gemilerinden Bayırbucak’a Füze Atılıyor'
'Rus Gemilerinden Bayırbucak’a Füze Atılıyor'

'Rus Gemilerinden Bayırbucak’a Füze Atılıyor'

Türkmen komutanlardan Abu Fadıl, "Türkmen Dağı denize 12 kilometre mesafede ve denizden de Rus gemileri tarafından füze atılıyor. Suriye ordusunda bu tür silahlar yok" dedi.

20 Kasım 2015 Cuma 07:33A+A-

Sultan Abdulhamid Tugayı Komutanı Ömer Abdullah, Suriye'de Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Bayırbucak bölgesine rejim birlikleri tarafından başlatılan kara harekatına Rusların da havadan destek verdiğini belirtti.

Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed rejimine bağlı askerlerce dün gece saat 23.00'ten itibaren Bayırbucak'taki Acısu, Fırınlık, Gımam ve Kızıldağ bölgelerine aynı zamanda yoğun bombardıman başlatıldığını ifade ederek, "Çok yoğun bombardıman yapıldı, her yer adeta deprem oluyor gibi sarsılıyordu. İlk kez böyle bir şey görüyorum. Uçaklar, füzeler, tanklar kullanılıyor" dedi.

Türkmen Dağı'nda şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade eden Ömer Abdullah, "Bölgede, sınır hattını katarsak 20-25 bin arasında sivil yaşıyor. Esed'in kara harekatı başlattığı bölgede rejimin herhangi bir bölgeye çıkması veya alması durumunda çadır kentler, sınır boyundaki yerleşim yerleri tamamen tehlike altına girip, yaşanmaz hale gelir. Şimdi sınır hattındaki tüm köylerimiz ağır bombardıman altındadır" ifadelerini kullandı.

"200'den fazla rejim askerini öldürdük"

Sabah saatlerinde rejim birlikleriyle sıcak temas sağlandığını kaydeden Abdullah, şöyle konuştu:

"Sabah saatlerinde Türkmen gençler karşı savunma başlattı. Kızıldağ'a (45. Tepe) üç kez uçaktan paraşütle asker bıraktılar. Bugün içinde 200'den fazla rejim askerini öldürdük. Rejim birlikleri ormanlık alandan yaralılarını çekemedi. Ancak, karşıda çok sayıda asker var. İran, Irak ve Hizbullah Şii milisleri ve Rusça konuşanlar vardı. 3 helikopter 45. Tepe'ye paraşütle asker bıraktı. Acısu'da bir bölgeyi ele geçirdiler. Gençlerimiz bütün zorluklara rağmen direniş gösteriyor. Bizim de şehit ve yaralılarımız var, ancak Osmanlı ecdadımızdan bize yadigar kalan bu toprakları ve namusumuzu kanımızın son damlasına kadar düşmandan koruyacağız."

"Rus gemileri tarafından füze atılıyor"

Türkmen komutanlardan Abu Fadıl (Ahmet Arnavut) da denize yakın olan bölgelere Rus gemilerinden yoğun füze saldırısı yapıldığını bildirdi.

Fadıl, "Günlerdir rejim askerleri Gımam'ı almak için saldırıyor. Amaçlarına ulaşamayınca Fırınlık, Acısu, Kılzıldağ'a saldırarak girmeye çalışıyorlar. Türkmen Dağı'na karadan girmek için Lübnan Hizbullahı, İran Şiaları ve havadan da Ruslar, rejim güçlerine destek veriyor. Türkmen Dağı denize 12 kilometre mesafede ve denizden de Rus gemileri tarafından füze atılıyor. Suriye ordusunda bu tür silahlar yok" şeklinde konuştu.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT