1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ruhani’nin Suriye’ye Yönelik Etkisiz Çözüm Planı
Ruhani’nin Suriye’ye Yönelik Etkisiz Çözüm Planı

Ruhani’nin Suriye’ye Yönelik Etkisiz Çözüm Planı

Mahmut Ahmedinejat koltuğunu yeni seçilen Hasan Ruhani’ye bırakmaya hazırlanırken, Ruhani’nin Suriye’ye yönelik yeni bir tutum geliştirip geliştirmeyeceği tartışılıyor.

03 Temmuz 2013 Çarşamba 17:43A+A-

Haksöz-Haber

Ruhani’nin danışmanlarından ve İranlı tanınmış bir aydın olan Sadık Zibakelam Ruhani’nin yeni bir inisiyatif almaya yönelik hazırlığından söz etmekte. Zibakelam Ruhani’nin önceliğinin Suriye’de akan kanın durdurulması olacağını, hem iktidar kanadının hem de muhalefetin içinde yer alacağı tam yetkili bir milli mutabakat hükümeti kurulmasını önereceğini belirtiyor. Ayrıca hem İslam işbirliği Teşkilatının hem de Arap Birliğinin Suriye’de devam etmekte olan kanlı duruma karşı daha aktif olması gerektiğini savunuyor.

Buna karşın Tahran’ın Suriye’ye verdiği desteğin kesilmeyeceğini belirten bir başka kaynak Suriye’nin İran’ın ulusal güvenliğini ilgilendiren bir konu olduğunu, bu yüzden cumhurbaşkanının tek başına politika belirleyemeyeceğini, herhangi bir planlama için Rehber, Devrim Muhafızları ve Milli Güvenlik Konseyi’nin onayının şart olduğunu ifade ediyor.

(Ali Haşim Monitor)

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT