1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Ruhani Sel Suyunun Tahliyesi İçin Orduya Çağrı Yaptı
Ruhani Sel Suyunun Tahliyesi İçin Orduya Çağrı Yaptı

Ruhani Sel Suyunun Tahliyesi İçin Orduya Çağrı Yaptı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, şiddetli yağışın yol açtığı su baskınlarının yerleşim alanlarından tahliye edilmesi için askeri kurumlara çağrıda bulundu.

26 Mart 2019 Salı 19:51A+A-

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin başkanlığında, İran'ın büyük bir kısmında etkili olan şiddetli yağışın yol açtığı sel felaketiyle ilgili başkent Tahran'da kriz yönetimi toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Ruhani, kentlerdeki suyun tahliye edilmesi için askeri kurumlara çağrı yaparak, şöyle konuştu:

"İlk adım kentlerdeki sel suyunun tahliye edilmesidir. Ordu ve Devrim Muhafızları'ndan sel suyunun kentlerden bir an önce tahliye edilmesi için daha hızlı hareket etmelerini istiyorum. Diğer kurumlar da bu alandaki imkanlarını ortaya koysunlar ve sel suyu bir an önce tahliye edilsin."

Ruhani'den Meteorolojiye uyarı

Olumsuz hava şartlarını kamuoyuna önceden bilgilendirmekte yetersiz kalan Meteoroloji Kurumunu da uyaran Ruhani, "Meteoroloji Kurumu, yağışın şiddeti ve zamanı konusunda kamuoyunu 48 ila 72 saat öncesinden bilgilendirmelidir" dedi.

Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Muhammed Ali Caferi de selin vurduğu bölgelerden ülkenin kuzeydoğusundaki Gülistan eyaletini ziyaret etti.

Sel felaketinin yaşandığı bölgelere yardımların ulaştırıldığını aktaran Caferi, "Önceliğimiz suyun tahliye edilmesi ancak daha önce yapılması gereken nehirlerdeki dip taramasının yapılmamış olması çalışmaları ağırlaştırıyor" ifadelerini kullandı.

İran'ın kuzey, kuzeybatı, güney ve güneybatısında geçen haftadan bu yana etkili olan şiddetli yağış, bazı ırmak ve derelerin önüne yapılan bent ve köprülerin yıkılmasına, yüzlerce evin su altında kalmasına neden oldu. Ülke genelinde şu ana kadar 20'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Hükümete yardımları ulaştırmakta yetersiz kalma suçlaması

İran hükümeti, selden etkilenen vatandaşlara gerekli yardımları ulaştırmakta yetersiz kaldıkları iddiasıyla eleştiri oklarının hedefi oldu. Bununla birlikte, Ruhani'nin yeni yıl tatilini geçirdiği Basra Körfezi'ndeki Keşm Adası'ndan ülkeyi etkisi altına alan sel felaketine rağmen geç döndüğüne yönelik haberlerin ülke medyasında yer bulması da tepkilere neden oldu.

Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi ise dün yaptığı yazılı açıklamada, sel felaketine karşı yetersizlik ve afetzedelere yardımların ulaştırılamaması gibi eksiklikleri inceleme talimatı vermişti.

AA

HABERE YORUM KAT