1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Ruhani: Batı da Bizim Gibi Esed'in Yönetimde Kalmasını İstiyor
Ruhani: Batı da Bizim Gibi Esed'in Yönetimde Kalmasını İstiyor

Ruhani: Batı da Bizim Gibi Esed'in Yönetimde Kalmasını İstiyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye meselesinde görüşmeleri devam ettirdiklerini ve Batılı ülkelerin de kendi çizgilerine geldiğini belirtti.

28 Eylül 2015 Pazartesi 21:56A+A-

CNN International kanalında Christiane Amanpour’un sorularını yanıtlayan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran'ın ABD ile, Suriye konusunda karşılıklı görüşmediğini fakat AB ve diğer ülkeler üzerinden dolaylı görüşmeler olduğunu söyledi:

"Şu an İran, ABD'yle direkt olarak Suriye konusunda karşılıklı görüşmelerde bulunmuyor. Fakat eş zamanlı olarak AB ve yanı sıra diğer ülkelerle Suriye konusu görüşülüyor. Bu taraflar da ABD'yle karşılıklı müzakere halinde. Yani belki direkt görüşme olmasa da görüşme var.”

"Herkes, teröristlerle mücadele edebilelim diye, Beşar Esad’ın yönetimde kalmasını kabul etmiş durumda" diyen Ruhani, "Bununla birlikte, bu hareket çeşitli kademelerde başarılı olup, teröristleri adım adım üslerinden defetmeye başladıktan sonra muhaliflerin seslerine kulak vermek gibi diğer planlar fiiliyata geçirilmeli" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ruhani, ABD’nin Rusya’nın Suriye’deki adımları karşısında şaşırmaması gerektiğini söyledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, yaptıkları görüşmelerde Suriye konusunda detaylıca konuştuğunu anlatan Ruhani, “Son görüşmemizde İran, Irak ve Rusya gibi bazı ülkelerin IŞİD’le mücadeleye yardım için ‘yarı koalisyon’ kurması gerektiğini söylemişti” dedi. Putin’in bu konuyu ABD Başkanı Barack Obama ile de görüştüğünü belirten Ruhani, “Putin, Obama’nın da bu planı desteklediğini söyledi. Dolayısıyla ABD zaten bilgilendirilmişti” diye konuştu.

Rusya, Suriye, Irak ve İran, IŞİD'e karşı mücadele amacıyla Bağdat'ta ortak bilgi merkezi kurmuştu.

İncanews

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum