1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Rotasını Perinçek’in belirlediği gemi kayalara çarpmaktan kurtulabilir mi?
Rotasını Perinçek’in belirlediği gemi kayalara çarpmaktan kurtulabilir mi?

Rotasını Perinçek’in belirlediği gemi kayalara çarpmaktan kurtulabilir mi?

Doğu Perinçek ile gerçekleştirilen bir röportajda Perinçek ilginç açıklamalarda bulundu. Perinçek “İktidarı desteklemiyoruz, aynı gemideyiz. Onlar gemiyi yönetiyor, biz rotasını çiziyoruz” dedi.

05 Aralık 2020 Cumartesi 16:34A+A-

HAKSÖZ HABER

140 Journos Doğu Perinçek ile gerçekleştirdiği ve “Kısmen İktidar” adını verdiği röportaj belgeseli YouTube üzerinden yayımladı. Nerden bakarsanız bakın tutarsızlığın belirgin olduğu Perinçek’in söylemlerine yakından bir göz atalım.

Perinçek kendi hayat hikâyesinden de bahsettiği belgeselde, Türkiye’deki solcu hareketlere ilişkin anılarını aktarırken “sosyalist solcuların eylemlerini çocuksu…” olarak değerlendiriyor. Perinçek Türkiye’nin iç ve dış politikasının kendilerinin arzu ettiği pozisyonda olduğunu ifade ederken de Rusya ve Çin’e selam çakmayı ihmal etmiyor.

Türkiye ve Rusya ilişkilerinde Perinçek; “Türkiye, Rusya’nın Akdeniz de hakim olmasını sağlamalı. ABD Akdeniz de olmasın, Rusya olsun, olmalı da” ifadelerini kullanırken “…Akdeniz’e gelen bir Rusya olsun. Rusya diyorsa ki ben Akdeniz’e gelmiyorum, yav gel arkadaş gel, bu senin menfaatine, başka çaremiz yok. Amerika’nın eline geçmesin Akdeniz…” ifadelerinden sonra Perinçek “biraz kapasana kamerayı” diyerek kameraların kapatılmasını talep ediyor.

Perinçek Türkiye’deki mevcut iktidarı ve eylemlerini değerlendirirken, “Sonuç itibariyle Tayyip Erdoğan’ı desteklemiyoruz, Tayyip Erdoğan bizi destekliyor, dolayısıyla Vatan Partisi ile Ak Parti aynı gemide, aynı cephede… şu anda o geminin kaptanı Ak parti, tabi Vatan Partisi de o geminin rotasını çizen konumda şu an…” dedi.

Türkiye’deki iktidar yönetimleri için de “75 yıllık iktidarlık dönemleri itibariyle şu andaki Türk devleti en iyi konumda. Stratejik olarak da Asya’ya yönelişini koyuyor, Çin’e yöneliyor. Kritik konularda Rusya ve Çin ile karşı karşıya gelmemeye dikkat ediyor” diyen Perinçek bir yandan vatansever olmakla övünüp, Türk milliyetçiliği yaparken öte yandan Türkiye’nin Çin ve Rusya gibi iki baskıcı ve emperyal devlete karşı tutumunu beğendiğini ifade edebiliyor. "Türkiye, Rusya'nın imparatorluk siyasetine destek vermeli" diyen Perinçek'in Rusya ve Çin hayranlığı göz kamaştırıyor!

Perinçek röportajda ayrıca şu ifadeleri kullandı: “Vatan Partisinden sonra en milli partiler Ak Parti ve MHP”, “Atatürk bizi Kürt meselesinde olumsuz etkiledi”, “Bu ülke de ya Perinçek hapse düşer ya Demirtaş”.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum