Roj Tv Kapatıldı

Roj Tv Kapatıldı

PKK'ya yönelik Avrupa'da yapılan operasyonlar devam ediyor. İtalya ve Almanya'nın ardından Belçika'da Avrupa'daki en geniş çaplı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon sonucunda, 200 bin Euro'ya el konulurken, ROJ TV ve Mezopotamya TV kapatıldı.

300'e yakın federal polisin katıldığı operasyonda beş farklı şehirde toplam 25 noktaya eşzamanlı baskın yapıldı. Operasyonlarda örgütün Avrupa sorumlusu, kapatılan DEP'in eski milletvekili Remzi Kartal ve yardımcıları Zübeyr Aydar ile Adem Uzun Brüksel'deki "Kürdistan Ulusal Kongresi" binasında gözaltına alındı.

ROJ TV'nin Brüksel yakınlarındaki Denderleeuw kasabasındaki stüdyolarını da basan polis, kanalın Belçika sorumlusu Gülşen Emsiz ve 9 çalışanı gözaltına aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir