1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Riyad Yemen'deki İran Varlığına Karşı Uyardı
Riyad Yemen'deki İran Varlığına Karşı Uyardı

Riyad Yemen'deki İran Varlığına Karşı Uyardı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud Faysal, Yemen’deki krizin barışçıl yollarla çözülmemesi halinde bölge ülkelerinin 'saldırganlığa karşı gerekli adımları atacağını' söyledi.

23 Mart 2015 Pazartesi 16:54A+A-

Ülkeyi ziyaret eden İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ile ortak basın toplantısı düzenleyen Suud Faysal, “Yemen'deki sorunun siyasi ve barışçıl yollarla çözülmesini umut ediyorum ama bu gerçekleşmezse bölge ülkeleri saldırganlığa karşı gerekli adımları atacaktır. Elimizden geldiğince Yemen Devlet Başkanı Mansur Hadi’ye destek vereceğiz. Bunu sadece bir tarafı savunmak için değil Yemen’in istikrarını sağlamak için yapacağız” ifadelerini kullandı.

Riyad ilk kez Yemen'deki İran varlığına karşı bu kadar net ve sert bir ton kullanıyor.

İran, Yemen'de Şii Husilerin 21 Eylül 2014’te Sana’yı ele geçirmesinin ardından hem siyasi hem de maddi ve askeri olarak harekete desteğini artırdı.

Son olarak Husiler darbe girişiminde bulunurken, İran, Yemen Devlet Başkanı Mansur Hadi’nin güneydeki Aden’e sığınması ve Cumhurbaşkanlığı koltuğundan istifasını geri çekmesine tepki göstererek Husileri siyasi anlamda desteklediğini duyurmuştu.

Al Jazeera ve Reuters

HABERE YORUM KAT

1 Yorum