1. HABERLER

  2. HABER

  3. Reyting Kaygısı Toplumu Dinamitliyor
Reyting Kaygısı Toplumu Dinamitliyor

Reyting Kaygısı Toplumu Dinamitliyor

Reyting kaygısıyla televizyonlarda yayınlanan gayri ahlaki diziler tepki çekmeye devam ediyor.

25 Eylül 2010 Cumartesi 04:56A+A-

Tecavüz ve ters cinsel ilişkilerin gayet meşru bir şekilde televizyonlarda yayınlanmasının tehlikelerine işaret eden Yalova Üniversitesi İİBF Dekanı Sosyolog Prof. Dr. Ali Rıza Abay, "Televizyonların kendi aralarında bir reyting yarışı içinde olduklarını biliyoruz. Bu yarış dolayısıyla da televizyon kanalları cinselliği istismar ediyorlar. Televizyon kanallarının reyting kaygısıyla cinsellik konusunu istismar ettiklerini çok rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi.

Kanal D'de yayınlanan 'Fatmagül'ün Suçu Ne' ve Atv'de yayınlanan 'Kılıç Günü' dizisinde cinsel içerikli görüntülerin yer alması ve bunun toplumda infiale sebep olması üzerine Vakit'in sorularını cevaplayan Yalova Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Abay, "İnsanların doğuştan getirdikleri birtakım duygusal ve manevi özellikleri vardır. Bu duygusal ve manevi özellikler, yazılı veya yazısız kurallar vasıtasıyla disipline edilir. Bunlar da mutlaka kendi kültürel ve manevi dinamiklerimizle sağlanacaktır. Bu kurallar istismarcılığı da engelleyecektir. Duygusal içerikli istismarlar da ağırlıklı olarak cinsellik konusunda kendini gösteriyor. Bu duygular kontrol altına alınmadığı takdirde çok görünür bir şekilde yaşanır ve istismara yol açar" diye konuştu. Prof. Dr. Ali Rıza Abay, televizyonlarda reyting kaygısıyla yayınlanan dizilerin toplum için telafisi zor sıkıntılara yol açacağını ifade etti.

Son dönemde yayınlanan cinsel içerikli dizilerin sayısının artmasının arkasında bir 'gizli el'in olabileceğine işaret eden Prof. Dr. Abay, "Ben komplo teorilerini çok sevmem, fakat bu faktörü de göz önünde bulundurduğumuzda toplumu yönlendirmek isteyenlerin bir projesi olarak da düşünebiliriz. Toplumun çok daha ciddi ve önemli konularla ilgilenmesini istemeyenler bu diziler vasıtasıyla milleti yönlendirmek istiyor olabilirler" diye konuştu. (Vakit)

HABERE YORUM KAT