1. HABERLER

  2. HABER

  3. Reyhanlı'da Boş Arazide Patlama
Reyhanlı'da Boş Arazide Patlama

Reyhanlı'da Boş Arazide Patlama

Reyhanlı ilçesinde, Suriye sınırına yakın boş alanda patlama meydana geldi. Geniş çapta çukurun oluştuğu bölgede incelemeler sürüyor.

25 Mart 2015 Çarşamba 10:26A+A-

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezi Bahçelievler Mahallesi yakınlarındaki boş arazide şiddetli patlama oldu. Çevrede yaşayan vatandaşlar patlamanın ardından panikle dışarı çıktı. Patlamanın etkisiyle alana taş ve kaya parçalarının dağıldığı gözlendi. 

Güvenlik güçleri patlamanın olduğu Suriye sınırı yakınındaki bölgede önlem aldı. 

Geniş çapta çukurun oluştuğu bölgede bulunan parçalar incelenirken patlamanın nedeni araştırılıyor.

2 kişi hafif yaralandı

Valilik internet sitesinde yer alan açıklamada, saat 02.35 sıralarında Reyhanlı ilçesi Bahçelievler Mahallesinde bulunan dere yatağına Suriye tarafından geldiği değerlendirilen bir "patlayıcı/askeri mühimmatın" düştüğü belirtildi.

Patlayıcının düştüğü yerin yakınında bulunan evlerde küçük çaplı maddi hasar meydana geldiği, 2 kişinin hafif şekilde yaralandığı belirtilen açıklamada olayla ilgili adli ve idari tahkikatın sürdürüldüğü kaydedildi.

Olayda iş yerinin tavanı çöken Ahmet Efe, AA muhabirine, patlama sırasında evinde olduğunu ve patlamanın iş yerine uzak bir noktada olduğunu tahmin ettiğini söyledi. 

Sabah iş yerine geldiğinde tavanın çöktüğünü gören Efe, "Çok korktuk. İnşallah bundan sonra böyle olaylar yaşanmaz" dedi.

Patlamanın yaşandığı noktaya 100 metre uzaklıkta oturan ve evinin camları kırılan Abdulgaffur Kılıç ise o sırada uykuda olduğunu belirtti. 

Şiddetli patlama sesiyle yataktan fırladıklarını dile getiren Efe, "Evde bulunan 4 çocuğumla birlikte hepimiz korkuyla uyandık. Çocuklarımı güvenli bölgeye götürdüm. Çok şükür bizde bir şey yok ancak evimde maddi hasar oluştu" diye konuştu.

Yataklar cam kırıklarıyla doldu

Patlama sırasında evlerinde uyuyan vatandaşların yataklarının cam kırıklarıyla dolduğu görüldü. Bazı evlerin kapısı yerinden çıkarken, mahalle sakinlerinin olayın şokunu üzerlerinden atamadıkları gözlendi. 

Güvenlik güçleri, Bahçelievler Mahallesi'ndeki incelemelerini sürdürüyor. (AA)

 

HABERE YORUM KAT