1. HABERLER

  2. HABER

  3. Reyhanlı'da Bir Asker Hayatını Kaybetti
Reyhanlı'da Bir Asker Hayatını Kaybetti

Reyhanlı'da Bir Asker Hayatını Kaybetti

Hatay’ın Reyhanlı ilçesi sınır bölgesinde nöbet tutan Piyade Er Gökhan Çakır, Suriye tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

10 Eylül 2015 Perşembe 12:27A+A-

Al Jazeera'nin edindiği bilgilere göre, ateş Suriye'nin Türkiye sınırına yakın Babuska köyündeki kaçakçılar tarafından açıldı. Olaya karışan 4 kaçakçıdan ikisi o bölgenin kontrolünü elinde bulunduran Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyeleri tarafından yakalandı.

Suriye tarafından görüntü alındığı bilgisi üzerine devriyeye çıkan karakol komutanı ile bir ere ateş açıldığını açıklayan Hatay Valiliği, olayda hayatını kaybeden erin 1994 doğumlu Piyade Er Gökhan Çakır olduğunu bildirdi.

Angajman kuralları gereği merminin geldiği tarafa misliyle karşılık verildiğini bildiren Hatay Valiliği’nin yazılı açıklaması şöyle:

“10 Eylül 2015 Perşembe günü saat 02.00 sıralarında Hatay 2. Piyade Hudut Alay Komutanlığı'na bağlı Cilvegözü Piyade Hudut Karakolu'nda görevli personelin bulunduğu nöbet mevziinden, Suriye tarafında bir görüntü alındığı bilgisi karakola bildirilmiştir. Bölgeye intikal eden karakol komutanı yanındaki görevli personele mevzi aldırarak bir er ile beraber bölgeyi taramak üzere devriye görevi icra ederken, bir el silah sesi duyulmuş ve 1994 doğumlu Piyade Er Gökhan Çakır yaralanmıştır.

Ateş edilen bölgeye angajman kuralları çerçevesinde misli ile karşılık verilmiş, olay yerine çağırılan ambulans ile yaralı Gökhan Çakır Antakya Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Piyade Er Gökhan Çakır, kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.”.

Kaynak: Anadolu Ajansı, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT