1. HABERLER

  2. HABER

  3. Reyhanlı Katliamcısı Yanında Bir Türk
Reyhanlı Katliamcısı Yanında Bir Türk

Reyhanlı Katliamcısı Yanında Bir Türk

Seyfullah Kılıç isimli bir Türkiye vatandaşı Reyhanlı katliamının emrini veren Esed yanlısı sol örgütün kampını ziyaret etti, fotoğraflar çektirdi

20 Eylül 2013 Cuma 00:32A+A-

Mustafa Seyfullah Kılıç isimli Türkiyeli şahıs, sivil katliamlarıyla tanınan ve 1980 darbesinden bu yana Suriye'ye yerleşmiş olan yasadışı sol örgütün karargahına giderek destek mesajı verdi.

Mihraç Ural'ın liderliğini yaptığı "Mukaveme Suriye" isimli sol örgüt Türkiye'de THKP Acilciler olarak biliniyor.

Örgüt, Banyas'ta yüzlerce kadın ve çocuğun vahşice öldürüldüğü katliamın sorumlusu olarak biliniyor.

Daha çok Türkiyeli sol-Alevi şahısların desteğiyle kurulmuş olan örgüt, Türkiye halkının Suriye direnişine verdiği desteğe misilleme olarak yapıldığı bilinen Reyhanlı'da yaşanan katliamın da sorumlusu.

Reyhanlı saldırısının faillerinin bir ksımı yakalanmış ve örgüt bağlantılarını itiraf etmişlerdi.

Bir süredir Türkiye'deki DHKP-C ve MLKP gibi komünist örgüt mensuplarının Suriye'ye giderek Esed rejimi saflarında savaştığı biliniyordu.

Özellikle DHKP-C Örgütüne yakınlığıyla bilinen Grup Yorum'un Gezi Eylemleri esnasında Esed rejimine destek için verdiği konser çok konuşulmuştu.

3863386-grupyorum.jpg

Son olarak MLKP üyesi 1985 doğumlu Serkan Tosun da Suriye'de muhaliflere karşı savaşırken öldürülmüş, cenazesi İstanbul Gazi Mahallesi'nde yüzlerce örgüt üyesinin katıldığı bir cenaze töreniyle kaldırılmıştı.

1233316-485962751499908-356176213-n.jpg

Seyfullah Kılıç Kimdir?

İslami camianın içinde bir süre faaliyet gösteren Kılıç, Çeçen-Rus savaşı esnasında kısa bir süre Çeçen direnişi yanlısı bir dergi çıkartmıştı.

Kılıç, bu sayede Çeçen direnişçiler hakkında bilgi sahibi olmuş, İstanbul'da yardım faaliyetlerinin organizasyonunda yer almıştı.

Bu sırada hakkında ortaya atılan çeşitli spekülasyonlar üzerine bir süre izini kaybettirmiş, hakkında Afganistan'da ABD askerleri tarafından öldürüldüğü şeklinde haberler yayınlanmıştı.

Ancak, Kılıç'ın Suriye'de muhalefet hareketinin başlamasını müteakip yeniden ortaya çıkarak çeşitli paylaşım siteleri üzerinden faaliyetlerine devam ettiği biliniyordu.

Seyfullah Kılıç'ın Esed rejimini destekleyen çeşitli yazılarını kendi internet sitesi aracılığıyla yayınladığı, bu yazılarında başta Özgür-Der, İMKANDER ve İHH olmak üzere İslami dernekleri hedef gösterdiği bilinmekteydi.

Bu yazılarda özellikle Suriye direnişine katılan Çeçen direnişçiler hakkında enformatik bilgileri manipülatif bir üslup ve istihbarat bilgileri şeklinde paylaşması dikkatlerden kaçmadı.

Reyhanlı katliamını yapan örgütün lideri Mihraç Ural ile yazışmalarını facebook üzerinden alenen gerçekleştiren Kılıç'ın son olarak örgütün Suriye'deki kampını ziyaret etmesi, örgütle olan ilişkisini gözler önüne serdi.

mihrac-ural-seyfullah-kilic.jpg

Seyfullah Kılıç'ın bir diğer özelliği ise Türkiye'deki gezi eylemlerinde halkı kışkırtan ve şiddete teşvik eden yazılar yazması.

Ziyarette ilginç bir ayrıntı ise Kılıç'a Lazkiye kırsalından sonra Şam'da kendisine evsahipliği yapan kadının kimliği.

Paylaşım sitelerinde Ganan Gan ismini kulllanan Esed destekçisi kadının paylaşımlarında özellikle gezi eylemlerini destekleyen kışkırtcı bir dil kullandığı görülüyor.

Gan'ın Şam'da gezi eylemlerini desteklemek üzere hazırladığı pankartta Hafız Esed ve Mustafa Kemal'in fotoğrafları birlikte kullanılıyor.

Pressmedya

seriatcilar-gidici.jpg

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum