1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Reuters: Türkiye 800 milyar metreküp doğalgaz buldu
Reuters: Türkiye 800 milyar metreküp doğalgaz buldu

Reuters: Türkiye 800 milyar metreküp doğalgaz buldu

Daha önce Türkiye'nin Karadeniz'de önemli bir enerji kaynağı bulduğunu ileri süren Londra merkezli haber ajansı, 'Tuna 1 kuyusunda 800 milyar metreküp doğalgaz bulundu' ifadelerine yer verdi.

21 Ağustos 2020 Cuma 11:10A+A-

Türk enerji şirketlerinin hisselerini ve Türk lirasının değerini artıran açıklama sonrası gözler Erdoğan’ın yapacağı açıklamaya çevrildi. Reuters’ın Türk kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Karadeniz’de doğalgaz keşfedildi ve bu keşif 20 yıl boyunca Türkiye’nin enerjisini karşılayabilecek. 

20 YIL BOYUNCA TÜRKİYE’NİN İHTİYACINI KARŞILAYABİLİR

Reuters’ın Türk kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Karadeniz’de doğalgaz keşfedildi ve bu keşfin 20 yıl boyunca Türkiye’nin enerjisini karşılayabileceği ifade edildi.

Bir Türk yetkili de Batı Karadeniz’de bulunan ve Tuna-1 olarak bilinen arama bölgesinde doğal gaz bulgusunun olduğunu, 800 milyar metreküp rezerv ve Türkiye’nin ihtiyacını karşılayabileceğini belirtti.

ÜRETİME BAŞLAMASI 7 İLA 10 YIL SÜREBİLİR

Enerji kaynağının üretimine başlamanın 7 ila 10 yıl alabileceğini belirten Türk yetkili, yatırım maaliyetlerinin 2 ya da 3 milyar dolar olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT