Kameraman Şenaa'nın (23) şehit olmadan önce olay yerine gazeteci arkadaşlarıyla birlikte zırhlı olmayan bir araçla geldiği ve birkaç yüz metre ileride Gazze'yi toplarla döven Siyonistleri görüntülemek için arabasından indiği sırada açılan ateş sonucu şehit olduğu belirtiliyor.
Olay yerine birlikte geldiği ve olaydan yara almadan kurtulan Vefa Ebu Mezid, olayın şokunu atlamaması nedeniyle psikolojik tedavi görüyor.
Heniyye başsağlığı diledi
Öte yandan, Şenaa'nın ailesi ve arkadaşlarına başsağlığı dileyen Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Reuters'in Gazze'deki ofisiyle yaptığı görüşme sırasında insan hakları örgütlerini ve basın kuruluşlarını, İsrail'in gazetecilere karşı işlediği katliamlara karşı acilen harekete geçmeye ve işgal yönetimine uluslararası mahkemelerde dava açmaya çağırdı

Şenaa'nın aracının üzerinde bir basın kuruluşuna ait olduğunu gösteren yazılar bulunuyordu
Konuyla ilgili açıklama yapan bir başka kuruluş ise Filistin Gazeteciler Birliği'ydi. Birlik, siyonistlerin Gazeteci Şenaa'ya kasten ve bilerek ateş açtığını belirterek, işgalcilerin işlemekte oldukları cinayetlerin ifşa edilmesinden ve uluslararası medya organlarında yayınlanmasından korktuklarını dile getirdi.
Gazetecilere yönelik bu saldırının ilk olmadığını belirten Gazeteciler Birliği, işgal uçakları ve tanklarının geçtiğimiz Mart ayındaki soykırımda ve Aksa İntifadası sırasında da gazetecilere saldırmış olduğunu hatırlattı.
Muhabirin Son anları
Şenaa'nın kamerasındaki son görüntülerde, bir kaç yüz metre ötedeki bir tankın kameraya doğru ateş ettiği görülüyor. Ve açılan bu ateşle birlikte görüntü kesiliyor. İşte görüntünün kesildiği o an Şennaa'nın şehadet anı oluyor.
Şenaa'nın kamerasında görüntünün kesildiği o an...
Bölge ahalisi Şenaa'nın arabasının zırhlı olmadığını, ancak üzerinde aracın bir basın kuruluşuna ait olduğunu net bir şekilde gösteren yazıların bulunduğunu belirtiyor.
Açılan ateş arabanın tahrip olmasına neden olurken, Şenaa'nın kurşun geçirmez yeleğinin parçalandığı belirtiliyor. Yanındaki arkadaşı Ebu Mezid ise yaşadığı şoktan dolayı olay hakkında hiçbir şey hatırlamıyor.
Reuters Ajansı muhabiri Fadl Şenaa 2006 yılında da işgal güçlerinin saldırısına uğramış ancak saldırıdan kurtulmayı başarmış...
