1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Resuller gözetim altında tutularak, hataları düzeltilmiş ve gaybi yardımlarla desteklenmişlerdir
Resuller gözetim altında tutularak, hataları düzeltilmiş ve gaybi yardımlarla desteklenmişlerdir

Resuller gözetim altında tutularak, hataları düzeltilmiş ve gaybi yardımlarla desteklenmişlerdir

Abdulhakim Beyazyüz bu haftaki yazısında peygamberlerin Resul olmasından kaynaklanan özelliklerini aktarmaya devam ediyor.

15 Ocak 2021 Cuma 19:09A+A-

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla. Yüce Allah’a hamd, sevgili Resulüne selam olsun. Bu yazımızda peygamberlerin Resul olmasından kaynaklanan özelliklerini tespit etmeye devam edeceğiz.

ı-) Peygamberler; Allah’ın Resulleri olmaları nedeni ile insanların en iyilerinden seçilmiş, gözetim altında tutulmuş ve içine düştükleri ufak tefek kusurlar da hemen düzeltilmiştir.

 

Peygamberlerin gözetim altında tutulduğu ve düştükleri hataların düzeltildiğini ortaya koyan bazı ayeti kerimeler:

“Eğer Peygamber bize atfen bazı sözler uydurmaya kalkışsaydı, elbette onu bundan dolayı kıskıvrak yakalardık; sonra da onun şah (can) damarını keser atardık. Hiçbiriniz buna engel de olamazdınız.

 “Bil ki Allah’tan başka hiçbir ilâh yoktur. Hem kendinin, hem de inanmış erkek ve kadınların günahlarının bağışlanmasını dile! Allah, gezip dolaştığınız yeri de, içinde kalacağınız yeri de bilir.”

“Şüphesiz biz sana apaçık bir fetih ihsan ettik. Ta ki Allah, senin geçmiş ve gelecek günahlarını bağışlasın, sana olan nimetini tamamlasın, seni doğru yola iletsin ve Allah sana, şanlı bir zaferle yardım etsin.”

“(Peygamber), âmânın kendisine gelmesinden ötürü yüzünü ekşitti ve çevirdi. (Resulüm! Onun halini) sana kim bildirdi! Belki o temizlenecek yahut öğüt alacak da o öğüt ona fayda verecek. Kendini (sana) muhtaç görmeyene gelince, sen ona yöneliyorsun. Oysaki onun temizlenip arınmasından sen sorumlu değilsin. Fakat koşarak ve (Allah'tan) korkarak sana gelenle de ilgilenmiyorsun. Hayır! (Böyle yapman doğru değil.) Çünkü o (Kur'an) bir öğüttür. Dileyen ondan öğüt alır."

 

Yazının devamı için tıklayınız...

 

HABERE YORUM KAT