1. HABERLER

  2. HABER

  3. Resepsiyon Teke İndi CHP'nin Keli Göründü
Resepsiyon Teke İndi CHPnin Keli Göründü

Resepsiyon Teke İndi CHP'nin Keli Göründü

Başörtüsü konusunda zikzaklı bir politika izleyen CHP, Cumhurbaşkanı Gül'ün 29 Ekim'de vereceği resepsiyona 'başörtüsü' mazeretiyle katılmayacak.

15 Ekim 2010 Cuma 10:26A+A-

Karar CHP'deki değişim rüzgarlarını destekleyenleri üzerken, değişime direnenleri ise sevindirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne özgürlük söylemi duvara çarptı. Anayasa değişikliği için referandum öncesinde il il gezen ve başörtüsü sorununu kendilerinin çözeceğini vaat eden CHP lideri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün verdiği 29 Ekim resepsiyonuna katılmama kararı aldı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce tarafından açıklanan karar ile CHP'nin başörtüsü konusunda yaşadığı açmaz ortaya çıktı.

RESEPSİYON TEKE İNDİ

Cumhurbaşkanı Gül, bu sene 29 Ekim resepsiyonu teke indirip, davetiyeleri "eşli" olarak gönderince CHP'nin tepkisini çekti. CHP'nin önceki gün yapılan MYK toplantısında 29 Ekim resepsiyonunun teke indirilmesi ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun katılıp katılmayacağı da masaya yatırıldı. MYK üyelerinin ekserisi davete katılınmaması yönünde iradelerini ortaya koydu. Ancak, Kılıçdaroğlu, son değerlendirmeyi yapıp katılıp katılmayacağını MYK üyelerine açıklamadı.

KATILMAMA GEREKÇESİ BAŞÖRTÜSÜ

CHP'nin kararını açıklayan Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "iki resepsiyonun tek resepsiyona" indirilmesinden rahatsız olduklarını ifade ederek, bu uygulamanın "çocuklara türban taktırmanın Çankaya'daki başlangıcı" olduğu iddiasında bulundu. İnce, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı başörtüsünün "kamuda, ilköğretim, ortaöğretimde" olmayacağı güvencesini vermesini istedi. İnce, "Kızlar üniversiteye, türban takıp giriyor. Hükümet, Başbakan 'kamuda, ilköğretim, ortaöğretimde olmayacak' diye niye bir açıklama yapmıyor? Sayın Cumhurbaşkanı niye konuşmuyor? Ne oldu da iki resepsiyon bir resepsiyona indi? Bu, kamuda çalışanlara da türban taktırmanın, ilköğretimdeki çocuklarımıza da türban taktırmanın Çankaya'dan başlangıcı mı acaba? Onun için katılmıyoruz' dedi.

Davetiye polemiğine Demirelli Sezerli cevap

29 Ekim Cumhuriyet resepsiyonuna katılmayacağını açıklayan CHP, Cumhurbaşkanı Gül'ün 29 Ekim cumhuriyet resepsiyonu davetiyesini, "Türkiye Cumhurbaşkanı" olarak göndermesini polemik konusu yaparken, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Süleyman Demirel'in de davetiyeleri, "Türkiye Cumhurbaşkanı" olarak gönderdiği ortaya çıktı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Gül'ün milletvekillerini eşli olarak davet etmesine tepki gösterirken ayrıca davetiye üzerinde bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı ifadelerinin de eleştirmiş 'Cumhuriyet yoksa, Cumhurbaşkanı da yoktur" ifadeleri kullanmıştı. İnce'nin bu açıklamasını sert bir dille eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Bu ifadeler eski Cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer'in davetiyelerinde de var. Azıcık internette bir araştırma yapsaydı bunu görürdü. Cumhurbaşkanlarının bu şekilde davet göndermesi bir gelenek. Ancak CHP bunu yapmak yerine şov yapıyor" dedi.

(Kaynak: Yeni Şafak)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum