1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rejime Bağlı 20 Asker Öldürüldü
Rejime Bağlı 20 Asker Öldürüldü

Rejime Bağlı 20 Asker Öldürüldü

Suriye’nin Ürdün sınırındaki Dera kentinde muhalifler ile Şam yönetimine bağlı ordu birlikleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Muhalif kaynaklara göre çatışmalarda rejime bağlı 20 civarında asker öldürüldü. Lübnan Hizbullah’ına bağlı silahlı güçle

18 Mart 2014 Salı 14:17A+A-

Al Jazeera muhabiri askerlerden sekizinin Dera’ya bağlı Nuvye kasabasındaki çatışmalarda öldüğünü söyledi. Rejim birliklerinin kasabada bulunan muhaliflere ait askeri binaları kuşatmaya çalıştığını aktaran muhabir, çıkan çatışmaların ardından Esed’e bağlı güçlerin geri çekilmek zorunda kaldığını ifade etti. Kasaba yaklaşık bir buçuk yıldır muhaliflerin kontrolünde bulunuyor.

Aylardır muhaliflerin kuşatması altında bulunan Dera’nın doğusundaki tahıl ambarları çevresinde de çatışmalar devam ediyor. Rejimin kontrolündeki tahıl ambarlarından bölgede bulunan rejim birliklerine gıda ve takviyeler buradan yapılıyor.  Rejim güçleri helikopterler desteğinde muhaliflerin ambarları ele geçirmesini engellemeye çalışıyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, muhalifler tarafından kuşatma altında tutulan Dera’daki Gırz hapishanesinde yaşanan çatışmalarda dört Hür Suriye Ordusu (HSO) üyesinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Gözlemevi ayrıca kente bağlı Şeyh Mesakin kasabasının kuzeyinde de şiddetli çatışmalar yaşandığını kaydetti. Rejim güçlerinin muhaliflerin elinde bulunan kasabayı ele geçirmek için son bir haftadır saldırılarını yoğunlaştırdığı ifade edildi.

Diğer bölgeler

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin aktardığına göre Halep kentinde rejime bağlı 11 asker çıkan çatışmalarda hayatını kaybetti. Esed’e bağlı Ulusal Savunma Birlikleri’nin de destek verdiği saldırıda Yermun bölgesinde bulunan muhaliflere ait kontrol noktaları hedef alındı. Bölgede bulunan diğer muhalif birliklerin desteği ile rejim güçleri geri çekilmek zorunda kaldı.

Gözlemevi aynı zaman da Halep’in Şeyh Maksud ve Sefire kasabalarında da rejim güçleri ile muhalifler arasında çatışmaların devam ettiğini duyurdu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Şam’a bağlı Meliha bölgesinde bulunan Hava Savunma Karargâhı çevresi ile Duma kenti çevresinde bulunan tepelerde çatışmaların devam ettiğini duyurdu.

Yebrud rejim kontrolünde

Kalamun bölgesinde bulunan Yebrud kasabasını muhaliflerin elinden geri alan rejim güçleri bölgede arama-tarama faaliyetlerine devam ediyor. Kasabanın yakınında bulunan Yebrud Vadsi ve dağlık kesimlerde aralıklarla silah sesleri geliyor. SANA’ya göre rejim güçleri Kalamun bölgesinde aralarında Felite kasabasının da olduğu muhaliflerin kontrolündeki diğer kasabalara saldırı hazırlığı yapıyor.

(Al Jazeera)

HABERE YORUM KAT