1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Milyonlarca insanı aptal yerine koymaya çalışmak!
Milyonlarca insanı aptal yerine koymaya çalışmak!

Milyonlarca insanı aptal yerine koymaya çalışmak!

Sputnik’in haberine göre Suriye’de sadece rejimin ciddiye aldığı seçimlere yönelik provokasyon olabilir!

01 Mayıs 2021 Cumartesi 16:55A+A-

HAKSÖZ HABER

Esed rejimi dünyada sadece yine kendisi tarafından ciddiye alınan bir rejim. Rejimin müttefikleri Rusya ve İran bile Esed’i amiyane tabirle ‘adam’ yerine koymuyor.

Karikatür bir yönetim olarak Şam’da bulunan Esed aslında Rusya’nın kullandığı bir maşadan fazlası değil. Durum böyle olunca rejimin ‘devlet başkanlığı seçimi’ yapması oldukça komik ve abes kaçıyor.

Beşar Esed’in yapılacak olan seçimlere ‘aday’ olduğunu ilan etmesi de 'seçim' denilen şeyin ne kadar uydurma olduğunu gözler önüne seriyor. Sanki bir başkasının adaylık hakkı varmış gibi seçim komedisini oynamaya devam eden rejim, müttefiklerinden de bu konuda destek görüyormuş üstelik. Güler misin ağlar mısın?

Sputnik’in ‘Suriye ve müttefikleri, devlet başkanlığı seçimlerine karşı provokasyonlara hazır’ başlıklı haberine göre seçimleri tanımayacağını ilan eden muhalefetin çabaları boşuna! Rus uzman Boris Dolgov’a göre seçimler tamamen ‘Suriye yasalarına uygun biçimde’ gerçekleşecekmiş. Suriye yasaları olduğunu da bu sayede öğrenmiş olduk. Teşekkürler Sputnik!

Acaba Suriye yasaları denilen ‘şeyin’ muhtevasını neler oluşturuyor diye düşünmeden edemiyoruz açıkçası. 10 seneyi geride bırakan Suriye Savaşı’nda rejim binlerce insanı katletti, milyonlarcasını da mülteci yaptı. Teknik olarak bir Suriye’den bahsetmek mümkünse bile artık orası 'Suriyelisiz Suriye' olabilir anca. Böyle bir ortamda kim kimi seçiyor sorunu sormak bile komik kaçıyor!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT