1. HABERLER

  2. HABER

  3. Referandum Sonucu Siyonistleri Üzdü
Referandum Sonucu Siyonistleri Üzdü

Referandum Sonucu Siyonistleri Üzdü

Referandum paketinden önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na büyük umut bağlayan İsrail, büyük hayal kırıklığı yaşadı. Kılıçdaroğlu’nu “İsrail dostu” diye tanımlayan İsrail basını, referandum sonuçlarıyla ilgili ilginç yorumlarda bulundu.

14 Eylül 2010 Salı 03:11A+A-

Haaretz gazetesi, "Biz İsrailliler hoşlanmazsak bile, Erdoğan Türkiye'de kalıcı bir zafer kazandı" yorumunu yaparken, faşist Yediot Aharanot gazetesi de Türkiye'deki Yahudilerin görüşlerine başvurdu. Gazeteye konuşan Yahudi kökenli Türkiye vatandaşları, referandumla birlikte ordunun gücünün elinden alındığını ve laikliğin tehlikeye düştüğünü ileri sürdü.

Gazeteye konuşan Tal isminde bir kişi, gelişmelerin Türkiye'deki Yahudileri endişelendirdiğini öne sürerek, referandum paketine Hayır oyu verdiğini söyledi. Tal, "Tüm arkadaşlarım kahvaltıdan önce oylarını kullandı. Hepsi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan korkuyorlar, bizleri İran'a döndürmesinden korkuyorlar. Eğer Türkiye daha fazla İslâmi olursa bu endişe verici. Bizler eskiden etrafta özgürce dolaşırdık ama şimdi İran gibi oluyoruz. Umarım Erdoğan hükümetten uzaklaştırılır" dedi.

Gazetenin konuştuğu bir başka Yahudi kökenli Türk vatandaşı Jacky Angel de referandum paketine Hayır dediğini kaydetti. Angel, Erdoğan Hükümeti'nin referandum sonucundan memnun olduğunu ve İslâm'ı ilerletmek için çalışacağını kaydederek, Erdoğan'ın orduyu yenmesiyle şimdi istediği İslâmi kanunu getireceğini ileri sürdü. İsrail gazetesine konuşan Türkiye'nin eski Washington Büyükelçisi Faruk Loğoğlu da, referandum sonuçlarının ülkede daha fazla gerginliğe yol açacağını söylerken, Nigar Haizadri isimli bir başka Türkiye vatandaşı ise, reform paketinin Türkiye'de birlik ve bütünlüğü sağlayacağını söyledi. (Vakit)

HABERE YORUM KAT