1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Ramazan’ın İlk İftarında Mısır Direnişine Destek
Ramazan’ın İlk İftarında Mısır Direnişine Destek

Ramazan’ın İlk İftarında Mısır Direnişine Destek

Mısır'da aralarında kadın ve çocukların da olduğu 82 kardeşimizin şehit edilmesi üzerine ülke genelinde tepkiler yükselmeye başladı.

10 Temmuz 2013 Çarşamba 00:06A+A-

Özgür-Der Ankara Şubesi ve İHH Ankara Temsilciliği, yaşanan katliamları Ramazan orucunun ilk gününde; “Adeviye Meydanına Selam Direnişe Devam” sloganıyla Mısır Elçiliği önünde iftar organizasyonu gerçekleştirdi.

İftar vaktinde evlerinde iftar edemedikleri için iftar programının yapılamayacağını ve topluluğun derhal dağılmasını şiddetli bir dil ve tavırla ifade eden polise karşı direnen topluluk; “Kardeşlerimiz tanklara, keskin nişancılara direnirken bizler buradan asla ayrılmayacağız.” diyerek polisin isteğine karşı durdular ve iftar programına devam ettiler.

Meydanları terk etmeyerek onurlu bir mücadelenin fitilini ateşleyen ve bu uğurda şehitler veren Müslüman Kardeşlerin İslami duruşunun yalnız bırakılmaması gerektiğini ifade eden topluluk iftarın ardından akşam namazını kıldılar. Fevzi Zülaloğlu’nun yazdığı duanın okunmasından sonra Özgür-Der Ankara Şube Başkanı Abdurrahman Çeliker kısa bir konuşma yaptı. Çeliker; “Bugün Adeviye’de direnenler Suriye için direniyor, Ankara için direniyor, Gazze için direniyor. Sizler de burada bu direnişin Ankara’daki sesi oldunuz.” Dediği konuşmasını; “Ramazan ayı Kur’an ayıdır. Kur’an’la dirilerek direnelim ve kardeşliğimizin gereğini yerine getirdik. Küçükte olsa Adeviye’nin sesi olmaya çalıştık. İnşaallah bu çabalarınız kıyamet gününde Allah’a karşı bir mazeret olur. Bu tanıklığınız ile tarihe not düştünüz. Rabbimiz çabalarınızı Mısır, Suriye’nin kurtuluşuna vesile kılsın.”sözleriyle tamamladı.

Topluluk “Mursi,’ye İhvan’a Direnişe Bin Selam”, “Kutup, El Benna Selam Olsun İhvan’a”, “İslami Hareket Engellenemez.”, “Tekbir”, “Tevhid” sloganlarının atılmasının ardından iftar programını sona erdirdi.

Haber; Yusuf DURSUN

Fotoğraflar; Hüseyin ULUKIZ

20130709_201402.jpg

20130709_203405.jpg

20130709_210408.jpg

20130709_211325.jpg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum