1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ramazan el-Buti’ye Suikast Girişimi
Ramazan el-Buti’ye Suikast Girişimi

Ramazan el-Buti’ye Suikast Girişimi

Suriye’deki katliamlara tepki vermeyip, Baas rejiminin yanında yer alan Ramazan el-Buti’ye suikast girişiminde bulunuldu.

02 Ocak 2012 Pazartesi 10:10A+A-

2011 yılının son günü 31 Aralık Cumartesi akşamı İslam dünyasında tanınan meşhur “İslam âlimi” Ramazan el-Buti’ye suikast düzenlendi.

Buti Camii’nde vuku bulan olayda suikast planının sezilmesi nedeniyle eylem gerçekleşmeden, eylemi planlayanlar yakalandı ve linç edildi.

Sitemize ulaşan bilgilere göre Ramazan el-Buti’ye öldürmeyi planlayan üç genç akşam namazından yatsı namazına kadar camide suren dersin bitmesini ve Buti’nin camiden çıkmasını bekledi. Ancak mahallede çaycılık yapan bir muhbirin olayı sezip istihbarata haber  vermesi üzerine cami çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı ve caminin bahçesine saklanan muhalif üç genç yakalanarak linç edildi. Polis aracına bindirilen geçlerin üçünün de öldüğü tahmin ediliyor.

Gençlerin linç edilmesinden sonra Buti, polis eşliğinde caminin yakınındaki evine götürüldü.

Şam’da bulunan kardeşimiz M. Hamidullah Güvel tarafından sitemize ulaştırılan habere göre polislerin olay yerini terk etmesinden sonra muhalif silahlı bir grup, gençleri ihbar eden çaycıyı infaz etti.

Buti’ye yönelik suikast girişiminin, Buti’nin her fırsatta rejimi destekler nitelikte konuşmalar yapmasından kaynaklandığı ifade ediliyor.

HAKSÖZ-HABER

 

HABERE YORUM KAT

14 Yorum