1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Ramallah'ta Siyonist yerleşimcilerin saldırısında altı Filistinli kurşunla yaralandı
Ramallah'ta Siyonist yerleşimcilerin saldırısında altı Filistinli kurşunla yaralandı

Ramallah'ta Siyonist yerleşimcilerin saldırısında altı Filistinli kurşunla yaralandı

Filistin Sağlık Bakanlığı, Batı Şeria’nın Ramallah kentine bağlı Burka kasabasına yasadışı Yahudi yerleşimciler tarafından düzenlenen saldırıda altı kişinin gerçek mermilerle yaralandığını açıkladı.

23 Nisan 2024 Salı 13:00A+A-

Filistin resmi haber ajansı WAFA, geç saatlerde Burka Kasabası Konsey Başkanı Sayil Kenan'ın yerleşimcilerin kasabaya kuzey ve batı taraflarından saldırdığını, bir vatandaşın koyun ağılını yaktığını ve evini ateşe vermeye çalıştığını söylediğini aktardı.

Şarku’l Avsat’ın Arap Dünyası Haber Ajansı'ndan (AWP) aktardığı habere göre yerleşimciler ayrıca, köyün kuzey tarafındaki bir eve ve batı tarafındaki diğer evlere baskın düzenlemeye çalıştı ve vatandaşlara gerçek mermilerle ateş açtı.

WAFA, İsrail ordusunun Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kentini işgal ettikten sonra çok sayıda vatandaşı gözaltına aldığını duyurdu.

Ajans ayrıca, büyük bir gücün Nablus'un doğusundaki Balata Mülteci Kampı’na ağır silah sesleri ve patlamalar eşliğinde baskın düzenlediğini bildirdi.

Öte yandan ajans, Kudüs'ün kuzeydoğusundaki Şuafat Mülteci Kampı’nda çıkan çatışmaların ardından İsrail'in açtığı ateş sonucu bir gencin yaralandığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT