1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Ramallah Halkından Obama’ya: “Hoş Gelmedin!”
Ramallah Halkından Obama’ya: “Hoş Gelmedin!”

Ramallah Halkından Obama’ya: “Hoş Gelmedin!”

Obama'nın Filistin topraklarıyla ilgili açıklamasına tepki gösteren Ramallahlılar "hoş gelmedin" dedi.

21 Mart 2013 Perşembe 17:40A+A-

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'nin aksine Ramallah kenti sakinleri ABD Başkanı Barack Obama'nın kentlerini ziyaretinden memnun değil ve Obama'ya "Hoş gelmedin" diyor.

Obama'nın Filistin topraklarının Yahudilerin tarihi toprakları olduğunu iddia ettiği açıklamalarının tarihi gerçeklere aykırı olduğunu ifade eden Ramallahlılar, Obama'nın sözlerinin gerçekleri değiştiremeyeceğini belirtti.

Ramallah kentinin çeşitli bölgelerinde bugün Obama'nın ziyaretini protesto gösterileri düzenlendi. Göstericiler, Obama'nın posterine ayakkabı fırlatarak, Amerika'nın işgal rejimi yanlısı politikalarını protesto için ABD Başkanı'nın posterlerini yırttı.

Gösterilere katılan Birzeit Üniversitesi öğrencilerinden Heya Nizar, Ramallah yönetiminin elinde karar alma yetkisi olmadığını belirterek, Obama'nın konuk değil düşman olduğunu söyledi.

Ramallah kenti Ayn Misbah Mahallesi sakinlerinden Mahmud Salim ise ABD Başkanı'nın açıklamalarına verilecek en güzel cevabın Filistin'de birlik ve bütünlüğü sağlamak olduğunu belirtti.

Obama'nın ziyareti nedeniyle Ramallah'ta ve Batı Yaka'nın diğer bölgelerinde gerginlik yaşanırken, Obama'yı taşıyan helikopterin gelmesiyle birlikte Ramallah'ta düzenlenen protesto gösterisi güvenlik güçleri tarafından dağıtıldı.
 

OBAMA’NIN ZİYARETİNDE HAYIR YOK!

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın uluslararası ilişkiler sorumlusu Usame Hamdan, ABD Başkanı Barack Obama'nın bölgeyi ziyaretinin Filistinliler için hiçbir hayır taşımadığını söyledi.

Filistin'den herhangi bir tarafın Obama'ya bel bağlamasının o tarafın acizliğine işaret olduğunu belirten Hamdan, Obama'nın Filistin halkının hakları için hiçbir şey veremeyeceğini ifade etti.

Hamdan, bugün (21 Mart Perşembe) Quds Press Haber Ajansı'na konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Obama'nın Batı Yaka'yı ziyaretinin amacının müzakerelerin çıkmazda olduğu bir dönemde Filistinlilerin öfkesini yatıştırmak olduğunu belirterek, çözüm için dışarıya bel bağlamanın siyasi iflası yansıttığını söyledi.

Obama'nın Ramallah'ı ziyaret etmesinin sadece ABD Başkanı açısından protokol gereği gerçekleştirilmiş bir ziyaret niteliğinde olduğunu ve başkasına yararı olmadığını ifade eden Hamdan, Obama'nın ziyareti sırasında ve daha öncesinde yapılan açıklamaların direnişin önemini ve direniş seçeneğinin doğruluğunu gösterdiğini kaydetti.

Hakların ancak direnişle elde edilebileceğine işaret eden Hamdan, Filistin halkının haklarını kazanmak için direnişe bağlı kalacaklarını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT