1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Raid Salah: Bin kızıl inek de kesseler Mescid-i Aksa gerçeği değişmeyecek
Raid Salah: Bin kızıl inek de kesseler Mescid-i Aksa gerçeği değişmeyecek

Raid Salah: Bin kızıl inek de kesseler Mescid-i Aksa gerçeği değişmeyecek

Şeyh Raid Salah, “Siyonistler bin kızıl inek dahi kesseler ve o ineklerin kanları Mescid-i Aksa’nın eşiklerinden aksa dahi Mescid-i Aksa gerçeği değişmeyecek” dedi.

23 Nisan 2024 Salı 11:40A+A-

Mescid-i Aksa’nın ebedi olarak Mescid-i Aksa olarak kalacağını belirten Şeyh Raid Salah, Mescid-i Aksa’nın İsra Suresi’nde zikredildiğini hatırlatarak “Kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir” ayetini okudu.

Şeyh Raid Salah, Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskınlar ve ödül karşılığı kurban kesme çağrıları hakkında yaptığı açıklamada, son günlerde kızıl inek kesme ve bunun Mescid-i Aksa’ya etkileri hakkında çokça konuşulduğunu söyledi.

Konuyla ilgili çeşitli yorumlar yapıldığına işaret eden Şeyh Raid Salah, Mescid-i Aksa’nın geçmişte Haçlıların işgaline maruz kaldığını ve Haçlıların El-Mervani Namazgâhı’nı atlarını bağladıkları ahıra dönüştürdüklerini, fakat bunun Mescid-i Aksa gerçeğini değiştirmediğini dile getirdi.

Haçlıların Kubbetu’s-Sahra Mescidi’ni de kiliseye dönüştürdüklerini ve içinde domuz kestiklerini söyleyen Şeyh Raid Salah, buna rağmen Mescid-i Aksa’nın Mescid-i Aksa olarak kaldığını ve gerçeğin değişmediğini ifade etti.

Fanatik “Tapınak Dağı’na Dönüş” Cemaati, Pazartesi günü başlayacak Pesah Bayramı’nda Mescid-i Aksa’ya kurban sokmayı ve kesmeyi başarana 50 bin şikel ödül verileceğini açıkladı.
 

 

HABERE YORUM KAT