1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Rafah Şehrinde 102 Kişi Hamas İsmini Taşıyor
Rafah Şehrinde 102 Kişi Hamas İsmini Taşıyor

Rafah Şehrinde 102 Kişi Hamas İsmini Taşıyor

Filistin'de en geniş tabana sahip olan Hamas’ın halkın gönlünde taht kurduğunun bir kanıtı da çocuklara verilen isimler... Hamas, Filistin halkının en büyük umudu…

10 Aralık 2010 Cuma 16:01A+A-

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)'ın basın bürosu tarafından yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan resmi istatistiklere göre Gazze'nin Rafah şehrinde 102 kişinin "Hamas" ismini taşıdığı belirtildi.

Hareketin 23. yıldönümü münasebetiyle İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi sayımda sadece Gazze'nin Rafah şehrinde 102 kişinin Hamas ismini taşıdığını ortaya çıktı.

Kökleri çok derinlere dayanan ancak resmi olarak 23 yıl önce kuruluşu ilan edilen Hamas Filistin'deki mücadeleyi tekrar İslamî temellere çekmeyi başardı. Bu süre içinde kitlesel bir boyut kazanan hareket, düşmana karşı gösterdiği direnişle de örnek bir tablo çizdi. Filistin halkının umudu haline gelen Hamas hareketi bölgesel ve küresel güçler tarafından yok edilmek istenmesine rağmen büyük bir azim ve gayret içinde direnişini sürdürdü. Bu uğurda onlarca liderini ve binlerce mensubunu kurban veren hareket sadece Filistin için değil dünyadaki Müslümanlar için de bir umut haline geldi. Hamas hareketi 23. kuruluş yıldönümü münasebetiyle şu günlerde Gazze'de bir dizi etkinlik yapıyor.

Hamas Mescidi Aksa'da

Bugün Mescidi Aksa'nın avlusunda Hamas'ın ismi ve bayrakları yükseldi.  

Bugün işgal altındaki Mescidi Aksa'da Cuma namazı kılan Kudüslü Müslümanlar, Cuma namazının ardından ellerinden Hamas bayraklarıyla mescidin avlusunda gösteri yaptılar.

Bugün Cuma hutbesini veren Mescidi Aksa Hatibi Şeyh Yusuf Ebu Ensine, işgalcilerin Kudüs'te yaptıkları uygulamaları kınayarak, Müslümanlardan Mescidi Aksa'yı işgalcilerle Siyonist gaspçılardan korumalarını istedi.

Diğer yandan işgal altındaki Kudüs'ün Silvan mahallesinde halk, işgal rejiminin beldede sürdürdüğü yıkımı yaptığı gösteriyle kınadı.

Görgü şahitleri gösterilere katılan gençlerden bazılarının mahallede bulunan Siyonist gaspçılara ait evleri taşladıklarını belirttiler.

Üçüncü intifadanın başlamasından korkan işgal rejimi ile onun yerel temsilcisi olan Abbas yönetimi, olası bir gelişmeye karşı her türlü tedbiri alıyor. Ancak bu tedbirler acaba direnişten başka seçeneklerinin olmadığına inanan Filistin halkını durabilecek mi? Filistinliler umutla bağlandıkları Hamas hareketinin ortaya koyduğu tutarlı, kararlı ve güven verici tavırların düşmanın plan ve projelerini başarısız kılacağına inanıyor.

(Kaynak: FİEM)

HABERE YORUM KAT