1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Rachel Corrie'nin Hayatı Sahnede!
Rachel Corrienin Hayatı Sahnede!

Rachel Corrie'nin Hayatı Sahnede!

2003 yılında dünyadaki Filistin dramına dikkat çekmek amacıyla İsrail buldozerinin altında kalarak hayata veda eden Rachel Corrie’nin hayatı tiyatro sahnelerine taşınıyor.

26 Ocak 2011 Çarşamba 15:47A+A-

Üniversite öğrencisiyken Uluslar arası Dayanışma Hareketi'ne katılarak barış gönüllüsü olarak gittiği Filistin'de bir ailenin evinin yıkılmasını şiddete başvurmadan engellemek isterken İsrail buldozerinin altında kalan Corrie'nin özgürlük için bağıran sesi tiyatro sahnelerinde yankılanacak.

"Benim Adım Rachel Corrie" adlı oyun yarınki galasının ardından 28-29 Ocak tarihlerinde Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelenecek.

İstanbul'da sahnelenmesinin ardından tüm Türkiye'yi dolaşacak olan oyun İngiliz Aktör Alan Rickman ve The Guardian editörü Katharine Viner tarafından derlendi. Setenay Yener'in Türkçe'ye çevirip oynadığı tek perdelik oyunu Turgay Kantürk yönetti.

Rachel Corrie'nin anne-babası Cindy-Craig Corrie de oyunu Türkiye'de izleyecek ve kızı hakkında açılan davalar ile alakalı Türk kamuoyuna bilgi verecekler.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum