1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Rabia Direnişi Hız Kesmiyor
Rabia Direnişi Hız Kesmiyor

Rabia Direnişi Hız Kesmiyor

Mısır'da, 3 Temmuz'da yaşanan darbeyi protesto eden halk, ülkenin değişik yerlerinde 'direniş haftası' etkinlikleri çerçevesinde gösterisi düzenliyor.

29 Ekim 2013 Salı 05:53A+A-

Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi'nin çağrısı üzerine İskenderiye, Giza, Beni Suveyf, el-Minye ve Süveyş illerinde darbe karşıtı gösteriler yapıldı. İskenderiye'nin 3 noktasında gerçekleştirilen gösteride askeri darbeye son verilmesi ve meşruiyetin tekrar dönmesi talebinde bulunan göstericiler, bugün 'Direniş ve yargının bağımsızlığı' adıyla yapılacak milyonluk gösteriye katılma çağırısı da yaptı. Kahire'nin batısındaki Giza kentinde de Nahda Meydanı'nda ölenleri ailelerinin katılımıyla düzenlenen gece gösterisinde, hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının olduğu pankartlar taşındı.

SİSİ YARGILANSIN

Beni Suveyf ilinde düzenlenen gösteride de askeri darbe aleyhinde sloganlar atıldı, Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ve içişleri Bakanı Muhammed İbrahim'in uluslararası mahkemelerde yargılanmaları istendi. Minye ilinde başta Delga olmak üzere değişik köylerde düzenlenen gösteride, darbe karşıtlarının gözaltına alınmasına karşı sloganlar atıldı.

HABERE YORUM KAT