1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PYD/SDG peçeyi yasakladı ve okullarda İslam dışı müfredatı dayatıyor
PYD/SDG  peçeyi yasakladı ve okullarda İslam dışı müfredatı dayatıyor

PYD/SDG peçeyi yasakladı ve okullarda İslam dışı müfredatı dayatıyor

PYD/SDG işgal altında tuttuğu bölgelerde kız öğrencilerin okula peçe ile gelmesi yasaklandı. Örgüt uzun süredir okullarda İslam dışı müfredatı dayatıyor.

02 Kasım 2022 Çarşamba 21:40A+A-

Al-Monitor’e konuşan bölge halkı Deyrzor’u elinde bulunduran PYD/SDG güçlerine halka zorla dayatılan İslam dışı müfredata ve peçe yasağına karşı protestoların düzenlendiğini bildirdi. Protestoların hedefinde yolsuzluklar da var.

Al- Monitor’den Sultan al-Kani’nin haberine göre, Deyrzor’un yanı sıra Haseke de dahil olmak üzere 10 ayrı bölgede gösteriler sürmekte. Gösterilerde Deyzrzor’a bağlı Muhammediye’de 8 kişi tutuklandı.

Okul müfredatına İslam dışı unsurlar eklendikten sonra bu defa da kızlara peçe yasağı getirildi.

Deyrzor’dan İbrahim Muhammed adlı gazeteci, peçe yasağının ve müfredata İslam dışı unsurlarının bırakılmasının bölge halkının örf ve İslam inançlarıyla asla örtüşmediğini kaydetti.

PYD/SDG  işgalindeki otonom bölge müfredatı içinde Peygamberimiz Hz. Muhammed’i Buda ve Zoroaster’e benzeten ifadeler tepki yarattı. Ders içerikleri arasında Abdullah Öcalan’a ait ifadelere çoklukla yer verilmekte. Jean-Paul Sartre ve Spinoza gibi felsefecilerden de alıntılar bulunuyor. Müfredatta, özgürlüklerin babası olarak ‘düşünür’ etiketiyle Abdullah Öcalan’ın adres gösterilmesinden bölge halkı rahatsız.

Eğitim programları kapsamında öğretmenlere verilen hizmetiçi ‘entelektüel dersler,’ Abdullah Öcalan’ın varlık, toplum, tarih ve demokrasi gibi konulardaki görüşlerini esas alıyor.

Ayrıca derslerde Darwin Teorileri, evrenin varoluşu, tanrı gibi konularda İslam karşıtı görüşlerin dayatılıyor. ‘Entelektüel dersler’ başlığı altında beyin yıkama ameliyesi gerçekleştirilen bu yerlerde katılımcıların ziyaret saatleri dışında ailelerinden uzak tutuldukları baskının boyutlarını göstermesi açısından önemli bir ipucu.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum