1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PYD/PKK Sığınaklarından Kızılhaç Yardımı Çıktı
PYD/PKK Sığınaklarından Kızılhaç Yardımı Çıktı

PYD/PKK Sığınaklarından Kızılhaç Yardımı Çıktı

TSK ve ÖSO'nun Afrin'de PYD/PKK’dan arındırdığı bir sığınakta Esed rejimi, Suriye Kızılayı ve Uluslararası Kızılhaç yardımına rastlandı.

15 Şubat 2018 Perşembe 10:23A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), Afrin'de PYD/PKK'lılara ait sığınaklarda yaptığı aramalarda, Beşşar Esed rejimine bağlı Suriye Kızılayı ve Uluslararası Kızılhaç örgütünün yardım kolileri ortaya çıktı.

TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında örgüte karşı devam eden faaliyetlerinde, örgütten arındırılan Salkanlı mevkindeki sığınakları aradı.

Aramalarda, gıda ve diğer ihtiyaç maddelerinin yer aldığı koliler bulundu.

Kolilerin içinden Esed rejimine bağlı Suriye Kızılayı ile Uluslararası Kızılhaç örgütünün logolarının bir arada kullanıldığı ortak broşürler çıktı.

Suriye Kızılayı ve Uluslararası Kızılhaç örgütünü tanıtan genel bilgilerin yer aldığı broşürlerde, yardımların sivillere yönelik yapıldığı şeklinde ifadeler görülüyor.

Broşürlerde, silahlı gruplardan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına engel çıkarmamaları istendiğine ilişkin bilgiler yer alıyor.

KIZILHAÇ'IN SAVUNMA VE İTİRAFI

AA'nın, "Afrin'deki teröristlerin sığınaklarına Kızılhaç yardımları nasıl girdi?" sorusunu cevaplayan Cenevre'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Sözcüsü Iolanda Jaquemet, geçen yıl Afrin'e 5 farklı insani yardım konvoyu gönderdiklerini kabul etti.

(PYD/PKK işgalindeki) Tel Rıfat ve Afrin yakınlarındaki kamplarında bulunan yerinden edilmiş 10 bin aileden yaklaşık 50 bin kişiye yardım malzemeleri sevk ettiklerini belirten Jaquemet, bölgeye en son konvoyun iki ay önce ulaştığını kaydetti.

Jaquemet, "ICRC bağımsız ve tarafsız bir kuruluş. Kesinlikle savaşçılara insani yardımda bulunmadık. İnsani yardım kolilerini Suriye Kızılayı'na teslim ediyoruz, dağıtımını onlar yapıyor." diye konuştu.

Jaquemet, bundan sonraki yardımların bizzat ihtiyaç sahiplerine ulaşıp ulaşmadığını takip edeceklerini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum